VALL CERNERES, ELS MAQUIS I ELS FETS DE 1944.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

De l’antic llogarret de Cerneres, a hores d’ara només en queden unes parets de pedra aquí, una arbres fruiteres i un mur de pedra seca més enllà. Res a veure el què hi havia abans dels anys 40. Al costat nord de la vall, a l’escalf de la solana, els veïns de Cerneres van esgarrapar en el passat petits planells on edificar una dotzena de cases senzilles i terrasses on fer conreus de secà i pasturar el bestiar.

FOTO PAKO CRESTAS

En els anys de postguerra, Cerneres, per la seva ubicació, és va convertir ocasionalment en punt de pas i avituallament de maquis. L’any 1944 va tenir lloc un intens combat entre aquests i la Guardia Civil que els venia buscant des del turó del Castell de Termes.

FOTO PAKO CRESTAS

Passat el combat i donat que la Guardia Civil mai aconseguia resultats efectius a la seva lluita contra els maquis que s’amagaven a Cerneres,m van agafar el relleu els militars. Van baixar a Cerneres traspassant les muntanyes des de Gòsol, i van incendiar les cases que quedaven dempeus, posant de forma abrupta punt final a l’ocupació de la vall. La cruesa de la vida quotidiana especialment als hiverns, la presència de llops i sobretot, el combat amb els maquis s’han mantingut vius en la memòria popular de la contrada, així com també el nom de cada una de les cases.

FOTO PAKO CRESTAS

Deja un comentario

Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar