LA VILETA – VOLTA DEL PLA DE LES MINES.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: La present excursió ens porta a un indret amb bones vistes panoràmiques, fet ben estrany en aquests paratges on el bosc es molt espès i els arbres de gran alçada, el que fa que gairebé sempre anem ben envoltats de centenars d’arbres que no ens deixen veure més enllà.

Per altra banda l’itinerari procura no perdre ni guanyar massa alçada, per tal de ser més còmode malgrat la seva relativa llarga distància. En mig de bosc, perdudes en el que sembla el “no res” anem trobant petites construccions

Temps: 3 hores.

Desnivell: 209 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària: 10 quilòmetres 260 metres.

Dificultat: Mitja

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el periple. Cal dur l’aigua necessària des del punt de partida.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * La Vileta – Parc dels Arbres * torrent del Sot del Pou * mas de la Comtessa * Bosc de la Comtessa * Sot de Can Gras * Pla de les Mines * Pla de la Gavarra * Pla de la Gavarra * aixopluc de la Cabana * Can Roureda * Pla de la Font del Moro – Refugi de Can Guilla * Collsabena * La Vileta – Parc dels arbres.

Punt de partida: La Vileta – Parc dels Arbres. Complex turístic integrat a la natura que te el seu accés des de la carretera GI-541 (que comunica Sant Hilari de Sacalm amb sant Sadurní d’Osormort) per l’ample pista coneguda com la carretera de Vallclara. Accés ben indicat. Més informació a: www.cabanesalsarbres.com

Itinerari: 0,00 h. La Vileta – Parc dels Arbres. Estan a la recepció agafem el camí que surt tot recte vers al nord, el qual passa a l’esquerra de la casa penjant de “l’òliba” i als pocs metres trobem l’ample pista que ens ha servit d’accés a la Vileta i que ara seguirem en sentit ascendent vers a la nostra dreta.

0,03 h. Bifurcació. Deixem la pista principal i seguim pel brancal horitzontal de la nostra dreta. Al poc passem per sota la casa penjada del “pit roig” i obviem a la nostra esquerra el corriol que puja pel mig del bosc i que es l’accés a altre cases dels arbres, per continuar tot recte per aquesta nova pista.

0,10 h. Passem pel costat d’un mas, deixant a la nostra dreta el vial d’accés al mateix. Seguim per la pista vers al nord per la pista horitzontal.

0,14 h. Bifurcació. Seguim pel brancal superior, o sigui el de la nostra esquerra.

0,17 h. Arribem al costat d’una petita torreta (alçada 953 metres) tot ignorant el brancal ascendent que neix en diagonal vers a la nostra esquerra, per seguir tot recte seguint el traçat natural del vessant de la muntanya, que torna a re orientar les nostres passes vers al nord.  

0,26 h. Creuem les aigües del torrent del Sot del Pou, ignorant tres camins secundaris i mig perduts que neixen a la nostra esquerra, dos d’ells abans de creuar les aigües i un tercer després. Seguim el curs natural de la pista majoritàriament horitzontal que ara re orienta les nostres passes vers al S.E.

FOTO PAKO CRESTAS

0,29 h. Creuem una pista secundària de manera transversal.

0,31 h. A l’alçada d’un revolt neixen dos camins vers a la nostra esquerra, en forma de “V” que ignorem per seguir per la pista principal.

0,34 h. Bifurcació. Veiem un cartell que ens indica que la pista inferior es l’accés al mas de la Burgada. Nosaltres seguirem per la pista ascendent de l’esquerra. Al poc divisem entre el bosc i per sota nostre el mas de la Comtessa.

0,38 h. Ignorem un brancal ascendent que neix en diagonal a la nostra esquerra, per seguir tot recte per la pista que ara presenta una pujada suau però constant.

0,42 h. Bosc de la Comtessa. La pista arriba a un replà i fa un canvi de vessant. Passem sota un filat elèctric. Bifurcació a la nostra esquerra ascendent que ignorem i una altre descendent a la nostra dreta, que també ignorarem. Passat a l’altre costat del vessant continuem dons al pujada per la pista ascendent en direcció nord – N.E. Des d’aquest punt podem veure els masos del Bosquet d’Amunt i el Bosquet d’Avall.

0,47 h. Bifurcació. Seguim la pista ascendent de la nostra esquerra.

0,50 h. Creuem una pista transversal per continuar guanyant alçada tot recte en direcció E-N.E.

0,55 h. Sot de Can Gras. Bifurcació. Ignorem la pista ascendent de la nostra esquerra.

0,59 h. Pista descendent que surt en diagonal a la nostra dreta i que ignorem tot donant-li l’esquena.

FOTO PAKO CRESTAS

1,00 h. Bifurcació. Ignorem la pista secundària ascendent de la nostra esquerra i seguim per la pista principal.

1,02 h. Nus de pistes. Mena de replà. Seguim vers a la nostra esquerra en direcció ascendent vers a l’oest, tendència N.O., canviant dons radicalment l’orientació de la marxa. Deixem a la nostra esquerra un doble brancal.

1,06 h. Bifurcació. Seguim el brancal situat més a l’esquerra, que continua guanyant alçada i seria la continuïtat natural de la marxa en direcció O, tendència N.O.

1,16 h. Bifurcació. Deixem a la nostra esquerra una pista secundària per continuar guanyant alçada.

1,18 h. Pla de les Mines. 1.078 metres. Petita esplanada en mig del bosc. Torreta elèctrica a les proximitats. Nova bifurcació. Seguim el brancal ascendent de la nostra dreta.

1,21 h. Ignorem un brancal que surt a la nostra esquerra per seguir recte en direcció E.-N.E., continuant guanyant alçada de manera suau.

1,24 h. Nova bifurcació. Ignorem el brancal de la nostra dreta. Creuem ara un tram completament planer.

1,40 h. 1.150 metres. Pla de la Gavarra. Estem a la zona amb màxima alçada del periple. Anem a parar a una pista transversal. Opcionalment la seguirem vers a la nostra dreta tot dibuixant un revolt, ignorant el brancal que neix a la dreta del revolt i anant a buscar una zona de bosc oberta on tindrem bones vistes panoràmiques, per després tornar a pujar al Pla, tot refent les nostres passes.

1,50 h. Després de la visita i el retorn al tram de pista – mirador, estem de nou al Pla de la Gavarra, deixem la pista per la qual hem pujat a la nostra esquerra i al poc trobem una nova pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra, o sigui, fent un traçat paral·lel però en direcció inversa a la pista per la qual hem accedit al Pla.

1,52 h. Deixem un brancal secundari que neix en perpendicular a la nostra dreta, per continuar tot recte vers a l’oest.

FOTO PAKO CRESTAS

1,55 h. Anem a parar a una pista transversal. Davant nostre tenim l’aixopluc de la Cabana. Seguim la nova pista vers a la dreta.

2,00 h. Una nova pista se’ns incorpora per la nostra esquerra en diagonal. Seguim tot recte vers al O-S.O.

2,03 h. Passem per davant del mas de Can Roureda, que resta a la nostra esquerra.

2,05 h. Una nova pista se’ns incorpora per la nostra esquerra. Seguim tot recta.

2,07 h. Pla de la Font del Moro – Refugi de Can Guilla. Petita casa particular em mig del bosc. Just en front neix una pista en desús descendent que ignorarem. Seguim per la pista principal que tot seguit dibuixa un revolt.

2,10 h. Unió de pistes. Seguim vers a la nostra esquerra en direcció sud. Al poc comencem a prendre alçada.

2,14 h. Bifurcació. Seguim pel brancal descendent de la nostra esquerra.

2,19 h. Ignorem un brancal secundari que neix en diagonal a la nostra esquerra.

2,20 h. Ignorem un brancal secundari a la nostra dreta que es l’accés a una enorme torreta elèctrica. Seguim perdent alçada de manera constant per la pista principal.

2,23 h. Brancal secundari vers a la nostra esquerra que ignorem.

2,25 h. Anem a parar a l’ample pista de Vallclara, que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció sud. Tram horitzontal.

2,28 h. Collsabena, 983 metres. Passat l’accés al mas, agafem una pista vers a la nostra esquerra, ignorant una immediata bifurcació d’un brancal secundari que davalla pel cor del sot. Seguim dons la pista majoritàriament horitzontal que inicia un llarg flanqueig a mitja alçada del vessant boscos en direcció S.E.

2,30 h. Deixem un camí en desús a la nostra dreta, a partir d’aquest punt la pista que seguim comença a prendre desnivell.

FOTO PAKO CRESTAS

2,42 h. Bifurcació. Anem a parar a una pista transversal a l’alçada d’una torreta. Ja estem en terreny conegut i transitat durant la part inicial de l’excursió. Seguim dons aquesta pista vers a la dreta, desfent les nostres passes.

3,00 h. La Vileta – Parc dels arbres. 

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/la-vileta-pla-de-les-mines-48451181

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s