PARC DE L’ALT PIRINEU – OS DE CIVIS – ITINERARI DE LA COLLADA DE CONFLENT

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Interessant volta que ens dona una visió variada i complerta de la Vall d’Os de Civis. Atenció. A la zona de la Serrade la Costa de la Servellà el camí està força perdut en mig de la vegetació alta. Tram d’aresta ample que pot ser perdedora en cas de boira o poca visibilitat. Les poques estaques que hi ha acostumen a estar tapades per la herba alta. Després, just passat el Coll de l’Aubaga, hi ha una canal o tallafoc per on el camí fa una baixada molt pronunciada i on també caldrà estar ben a l’aguait per no continuar per la canal i prendre el camí del bosc que neix a la nostra dreta. Tenir en compte aquestes dues advertències per anar amb l’adequada atenció.

Temps:3 hores i 55 minuts

Desnivell:685 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària:9 quilòmetres 700 metres

Dificultat:Mitja – Alta

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua:Hi ha diverses fonts i torrenteres on podem agafar aigua.

Punts de referència:* Os de Civís * riu Salòria * Borda Gavatxó*riu Salòria * Pla de la Cabana* Coll de Conflent *Serra de la Costa de la Servellà * Coll de l’Aubaga * riu de Salòria * Os de Civis.

Punt de partida: poble d’Os de Civis, on arribarem per carretera des del país d’Andorra, passant per Sant Julià de Lória i Bixesarri.

Itinerari:Km. 0,0.Os de Civís. Sortim de l’hostal la font i seguim el tram asfaltat de carretera en direcció oest. Suau pujada.

Km. 0,44. Un corriol neix a la nostra dreta just abans de que la carretera faci un revolt i passi per sobre un pont. Cartell indicador. Prenem aquesta senda que discorre a la dreta de les aigües del riu. Taques grogues. Continuem guanyant alçada.

Km. 0,57. Camí que neix a la nostra esquerra en sentit descendent i que ignorem. Seguim recte. Taques grogues.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,87. Creuem una torrentera en un indret on el camí presenta unes cordes fixes. No hi ha cap dificultat. Només estan de manera auxiliar i poden ser útils si el terreny està mullat o glaçat. Continuem pel camí ascendent vers a ponent. Taques grogues.

Km. 1,1. Bifurcació. Seguim el camí de la nostra esquerra, o sigui, l’inferior. Creuem per una mena de terrasses alternant zones de camps abandonats amb trams de bosc. Taques grogues.

Km. 1,6. Creuem el riu Salòria amb l’auxili d’un pont. Seguim pel costat esquerra de les aigües pel mig del bosc en direcció oest.

Km. 1,7. Anem a parar a una mena de pista en desús. Cartell indicador. Seguim vers a la nostra dreta davallant una mica i de seguida tornem a ser-hi a tocar del riu. Continuem orientant les nostres passes cap a l’oest.

Km. 1,8. Creuem de nou el riu Salòria amb l’auxili d’un pont. El corriol segueix pujant pel marge dret de les aigües vers a ponent. Taques grogues.

Km. 1.9. Borda Gavatxó. Passat la construcció seguim vers a ponent per un sistema de terrasses amb camps abandonats. Hi ha dos camins paral.lels. Es millor seguir el més alt que alhora es el que te les marques grogues.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,0. Creuem les aigües d’una torrentera i seguim guanyant alçada pel fons de la vall vers a l’oest. Aquest es el darrer punt d’aigua, a excepció del riu, fins a assolir el coll.

Km. 2,5. Creuem novament el riu Salòria amb l’auxili d’un pont. Una vegada al costat esquerrà de les aigües la senda guanya alçada per un vessant inclinat.

Km. 2.6. Anem a parar a un camí transversal que seguirem vers a la nostra dreta. Taques grogues. Ara be un tram de pujada per prats i zones herboses on el camí es difumina i a trams es perd per complert. Es el conegut com Pla de la Cabana. Alguna que altra estaca i taques gorgues disperses. Com a referència haurem d’anar seguint el curs d’una mena de llit de riu sec que resta a la nostra dreta. A mida que ens apropem al coll el camí torna a dibuixar-se i tot plegat es fa més evident.

Km. 4,0. Coll de Conflent. 2.177 metres, poc abans trobem una font on brolla aigua abundant i un mirador. Creuem l’ample pista de terra i justa a la nostra esquerra, neix un camí en direcció est. Taques grogues. Pòster indicador.

Km. 5,0. Font i abreviadors pels bestiar. Seguim flanquejant a mig vessant per la senda ben marcada i per terreny obert en direcció E, tendència S.E. Ens anem apropant a la carena i a mida que ho fem el sender es va difuminant.

Km. 5,6. Serra de la Costa de la Servellà. Pòster indicador. Seguim per dalt de la carena en direcció est una mica a la dreta del que seria la línia divisòria del cordal, flanquejant per la dreta la cota 2.198 metres. Camí perdut, costa de resseguir. Espectaculars vistes sobre les valls del voltant. Alguna que altre estaca solitària que acostuma a ser poc visible per l’herba alta.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 6,4. Després d’un tram de baixada per herba a ple vessant per terreny inclinat, arribem a un collet a més o menys 2.100 metres d’alçada. Es el moment d’abandonar el cordal i seguir per la nostra esquerra, flanquejant pel vessant nord de la carena vers a l’est, iniciant un flanqueig mitjançant el qual perdem alçada de manera suau però sistemàtica. Entrem dins del bosc. Taques gorgues que costen de localitzar al principi de tot, a les primeres passes per sota el coll. Després el camí es més evident.

Km. 6,9. Bifurcació. Seguim la senda descendent de la nostra esquerra.

Km. 7,0. Anem a parar a una pista que seguirem vers a la nostra dreta en direcció E.N.E. Cartell indicador. Taques grogues.

Km. 7,4. Coll de l’Aubaga. Just després d’un marcat revolt abandonem la pista i davallem directament per una canal d’herba que dibuixa una llarga cicatriu descendent pel mig del bosc. Cartell indicador,. Baixada de molta pendent i incòmoda. Cal parar especial atenció a les taques grogues, sobre tot en el punt on es fiquen al bosc de la nostra dreta, moment a partir del qual el terreny es fa més definit i amable. Més tard seguirem per una senda en ziga zaga que va a creuant constantment aquesta mena de tallafoc que ha estat generat per la baixada d’una instal·lació elèctrica. Anem tota l’estona sota les petites torretes metàl·liques. A mida que baixem el poble es fa visible.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 8,7. Estem a les proximitats del riu de Salòria. Anem a parar a un sender transversal que seguirem vers a la nostra dreta transitat al costat dretà de les aigües. Taques grogues. Cartell indicador a la cruïlla.

Km. 9,1.Os de Civis.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/parc-de-lalt-pirineu-itinerari-de-la-collada-de-conflent-48115413

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: