PARC DE L’ALT PIRINEU – ITINERARI DEL TRESSÒ

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Itinerari sense sortida on haurem de recular en el punt on el riu es va engorgant i deixa de ser transitable. Arribarem a un bonic mirador local amb vistes panoràmiques sobre la Torreta de l’Orri i els immensos boscos de Sant Joan de l’Erm.

Bordes de Tressò: Les bordes, són uns edificis construïts al s. XVI en llocs aïllats enmig del Pirineu. Antigament, s’hi emmagatzemava herba seca i es guardaven els animals durant l’estiu. Els pagesos es dedicaven a cultivar els prats d’alta muntanya (avui en dia s’ha perdut l’ús d’aquests prats i les bordes han quedat abandonades).

Les Bordes de Tressò reben el seu nom de la composició de les dues paraules: 3 i So, ja que la vall té forma de Y, fet que provoca que el vent vingui de tres cantons alhora, creant un so particular que només es pot escoltar aquí. 

FOTO PAKO CRESTAS

Fa un 30 anys vam començar a restaurar i habilitar les Bordes de Tressò com a habitatge. Des de llavors hi viu una família d’una manera quasi auto suficient, convivint amb la natura en el seu estat més pur. Reciclant al màxim i aprofitant els recursos naturals.

Temps:1 hora 20 minuts per l’anada i tornada.

Desnivell:4 metres de pujada i 154 de baixada per l’anada i l’equivalent a la inversa per la tornada.

Llargària:2 quilòmetres 830 metres per l’anada i l’equivalent per la tornada.

Dificultat:Baixa

Punts d’aigua:A les bordes de Tressò.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència:* Bordes de Tressò * barranc de la Font del Raió * riu del Barranc de Tressò * Estret de Tressò * l’Obaga de Castellarnau * riu del Barranc de Tressò * Mirador del Bertran.

Punt de partida:Bordes de Tressò. Accesible des del poble de Farrera per pista 4*4, o a peu seguint l’itinerari del Coll de So.

Itinerari:Km. 0,0. Bordes de Tressò. Panell indicador en mal estat al costat del riu, just on comença la pista en desús que seguirem vers al sud. La pista es transforma en una mena de camí ample.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,63. Creuem una torrentera del barranc de la Font del Raió, seguim sense pèrdua possible vers al sud.

Km. 1,0. Creuem el riu del Barranc de Tressò per situar-nos al marge esquerra de les aigües. Seguim vora el riu en direcció sud.

Km. 1,2. Estret de Tressò. Bifurcació. Obviem el senderó que surt en sentit ascendent a la nostra esquerra i seguim tot recte pel camí vora el riu que mica en mica es va fent més estret. Arbrers caiguts. Ala nostra esquerra hi ha el bosc conegut com l’Obaga de Castellarnau.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,2. Creuem de nou les aigües del riu del Barranc de Tressò i ens situem novament al marge dretà del curs fluvial. A partir d’ara el camí passa a ser una senda en desús amb molt arbres caiguts que fa que en algun tram costi de seguir el traçat original. Guanyem alçada de manera molt suau, allunyant-nos dos del llit del torrent. Continuem sempre vers al sud.

Km. 2,8.Mirador del Bertran. Final de l’itinerari. Ara caldrà retornar desfent les nostres passes de manera integra.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/parc-de-lalt-pirineu-itinerari-de-tresso-47969362

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: