PARC DE L’ALT PIRINEU – ITINERARI DE MUNTANER

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Interessant excursió que va a parar a un dels millors miradors panoràmics situat  en mig d’una vall de tots els que ens trobarem per aquests paratges del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Curiosament la pujada per la solana te molts encreuaments i bifurcacions, en canvi la baixada per l’obaga la farem d’una tirada.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps:1 hora i 55 minuts

Desnivell:277 metres de pujada i l’equivalent de baixada

Llargària:4 quilòmetres 240 metres

Dificultat:Baixa.

Punts d’aigua:Al poble d’Os de Civis. Durant el periple tan sols passem per una torrentera que duu aigua.

Punts de referència:*poble d’Os de Civis * església de Sant Pere * Costa d’Os de Civís * Borda Cremada * Mirador de Muntaner * torrent de Muntaner * Poble d’Os de Civis

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida:poble d’Os de Civis, on arribarem per carretera des del país d’Andorra, passant per Sant Julià de Lória i Bixesarri.

Itinerari: Km. 0,0 – poble d’Os de Civis, pugem pels carrerons vers a l’esglèsia, passant per punt d’informació del parc.

Km. 0,13. Part alta del poble. Cartell indicador. Prenem el carreró amb pujada que passa just per sota de les roques que sustenten l’esglèsia de Sant Pere, que quedarà per sobre nostre a ma esquerra. Pugem per un camí empedrat.

Km. 0,20 – Bifurcació. Prenem el camí de la nostra esquerra. Marques grogues. Cartell indicador. Tant bon punt comença fa una falsa bifurcació.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,37 – Bifurcació. Cartell indicador. Seguim pel corriol ascendent de la nostra dreta que re orienta les nostres passes vers al E.S.E.

Km. 0,45. Travessem una pista en perpendicular i prenem el corriol ascendent en direcció est. Cartell indicador. Taques grogues. Seguim per una mena de camí antic en mig de prats inclinats.

Km. 0,80 – Anem a parar de nou a una pista que travessarem en perpendicular per pujar per pendent de moderada inclinació en direcció N.E. tot seguint un marcat corriol. Pugem per la solana. Taques grogues. Cartell indicador a la cruïlla. Aquesta pujada es coneguda com la Costa d’Os de Civís.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,93 – Creuem de nou la pista de manera perpendicular per continuar pel corriol de pujada de la solana en direcció S.E. per girar de seguida vers al N.E. taques gorgues.

Km. 1,1 – Bifurcació. Seguim pel corriol ascendent de la nostra dreta. Taques grogues.

Km. 1,6 – Anem a parar a una pista bastant horitzontal que seguirem vers a la nostra dreta en direcció E.N.E. Cartell indicador.

Km. 1,7 – A l’alçada d’un revolt abandonem de nou la pista i seguim recte per un camí planer i amb el ferm bastant herbós. Sota nostra, a la dreta, divissem les runes de una borda coneguda com la Borda Cremada.

Km.  1,9 – Mirador de Muntaner. Punt culminant de l’excursió. Esplèndida vista panoràmica sobre la Vall de Salòria. A partir d’aquest punt el camí canvia radicalment d’orientació, anirem primer vers al S.O. per entrar al bosc, seguir un tram horitzontal i de seguida començar a perdre alçada per un corriol evident i sense pèrdua que ja transcorre per la zona de l’obaga. Taques grogues.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 3,3 – Creuem les aigües del torrent de Muntaner. El camí fa un curt tram de pujada i de seguida creua per prats inclinats flanquejant vers al O.N.O.

Km. 3,5 – Coincidim amb el punt quilomètric 0,80, davallem dons vers a la nostra esquerra per terreny ja conegut,. Desfent els passos de l’anada.

Km. 4,2 – Poble d’Os de Civis, final d’aquesta excursió.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/parc-de-lalt-pirineu-cami-de-muntaner-4796

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: