Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

TOSSAL DE LES VUIDES DES DE SANT ANDREU DE VALIELLES PEL GRAUET DE VALIELLES.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:El Tossal de les Viudes ha estat incorporat al llistat dels 100 cims de la FEEC. Malgrat això, continua essent un cim molt poc visitat. Un gran desconegut.

Es tracta d’una pujada salvatge i sorprenent amb molt bones vistes panoràmiques que res tenen a envejar al cims més alts de la Serra de Busa.

Temps:1 hora 30 minuts per l’ascens i uns 50 minuts pel descens.

Desnivell:264 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

FOTO PAKO CRESTAS

Llargària: 3 quilòmetres 820 metres.

Dificultat:Excursió de mitja dificultat amb trams fàcils de grimpada (Iº – II-)

Punts d’aigua:No hi ha cap font en tot el periple.

Punts de referència:* Sant Andreu de Valielles * Rasa de Valielles * Collet de Grauet de Valielles * Tossal de les Viudes

Accés al punt de partida: Sant Andreu de Valielles, accessible per pista de terra de 4 quilòmetres des de la carretera LV-4241 (cartell indicador de “Sant Pere de Graudescales”)  si ve cal continuar per la pista ascendeix en direcció oest que neix just abans de creuar el pont sobre el riu de Llinars, davant del molí de Bancells.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Sant Andreu de Valielles. Aparquem a les proximitats de la finca, mirant de no entorpir el pas ni envair la propietat privada. Seguim la pista que segueix per sota la casa en direcció oest. Al poc passem al costat d’una bassa que resta a la nostra esquerra.

0,12 h. Una pista en desús neix a la nostra dreta. Es moment d’abandonar la pista principal i prendre aquest camí ascendent. Atenció, es fàcil passar de llarg aquests bifurcació, no obstant si arribem al lloc en la pista principal creua la Rasa de Valielles i descriu un marcat revolt, voldrà dir que ens hem passat i caldrà recular poc menys d’un centenar de metres.

0,24 h. Deixem la pista en desús en una mena de replà i continuem per un corriolet ascendent en direcció N-N.O. Fites ben visibles.

FOTO PAKO CRESTAS

0,32 h. A la part final de la pujada, just quan el senderó vol iniciar un traçat horitzontal cap a l’esquerra, trobem un nou caminet, poc marcat, que surt cap a la dreta, primer horitzontal i després en ascens en diagonal. Fites en la desviació. Poc a poc el corriol es fa més marcat i malgrat estar en desús, el seu traçat en mig del bosc es evident. Orientem les nostres passes cap a l’est. Després de la breu pujada inicial el traçat es bastant horitzontal, fins i tot amb algun  tram de baixada.

0,45 h. Corriol que neix en ascens a la nostra esquerra. Atenció, bifurcació que fàcilment passarem de llarg si no anem a l’aguait. Unes fites a les dues bandes del corriol de procedència ens serviran de referència. Forta pujada en mig del bosc en direcció nord.

0,58 h. Anem a parar a una senda horitzontal (fites) que seguirem vers a la nostra esquerra i que de seguida va a parar a una mena de canaló ascendent que es l’accés a l’aresta.

1,01 h. Collet de Grauet de Valielles. Estem ja a l’aresta. Seguim pujant vers a l’oest. Traces de camí marcat que s’alternen alb llastres rocalloses i trams descarnats de Iº – II-. Cal anar parant atenció al sinuós traçat del corriol i a les fites. Just a tocar del cim anem a parar a una mena de collet, voregem un roc per l’esquerra i per una forta pujada en mig del bosc anem a parar a l’aresta de cim, amb algun tram aeri però mancada de complicacions. El cim fa dues cotes, la més allunyada situada més al sud, malgrat no ser la més alta, es la que sustenta una petita creu de fusta i te millors vistes panoràmiques.

FOTO PAKO CRESTAS

1:30 h. Tossal de les Viudes, 1.378 metres. F +.

Descens: Pel mateix itinerari si be, quan arribem al punt 0,45 h de la pujada, seguirem el corriol vers a l’esquerra en direcció est i en suau davallada anirem a parar amb uns 15 minuts al punt de partida, o sigui a les construccions de Sant Andreu de Valielles.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/tossal-de-les-vuides-des-de-st-andreu-valielles-44702387

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: