Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

SANTUARI DE LORD, PUJADA PEL GRAU DE LORD I BAIXADA PEL GRAU DE LES CASES.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: El Santuari del Lord es visita obligada per tot excursionista que visita la Vall de Lord per primera vegada. En realitat l’accés es una petita passejada, i la volta que proposem una curta i variada caminada.

Aquest curiós altiplà, que sembla un gran pastís, encara conserva un santuari habitat i els conreus estan actius. De fet el nom de la Vall de Lord prové d’aquesta mola, que primàriament es deia la Vall de l’Hort, per l’hort gegantí que hi ha sobre aquest altiplà envoltat de cingles. Vall de l’Hort va degenerar, amb el temps, amb el topònim Vall de Lord.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 1 hora i 5 minuts per a tot el periple.

Desnivell: 122 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària: 2 quilòmetres 590 metres

Dificultat: Baixa.

Punts d’aigua:  No hi ha cap font en tot el recorregut. Haurem de dur l’aigua necessària pel periple des de bon principi.

Punts de referència:* Collet del santuari * Grau del Lord * Oratori de Sant Pere Màrtir * Mola del Lord * Santuari del Lord *ermita de Sant Jaume * Grau de Baix o de les Cases * Collet del santuari

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida:Collet del santuari. 1.075 metres.

Itinerari:0,00 h. Collet del santuari. 1.075 metres. Pugem per l’ample i evident camí empedrat que puja fent ziga zagues pel vessant nord de la Mola. Es tracta, com en dit, d’un camí completament pavimentat amb còdols i que te unes quantes escales per auxiliar-nos i fer més portable la pujada. Cada revolt està numerat amb una petita creu (es tracta d’una via Crucis) comptarem 14 creus, la darrera al cim de la pujada. Aquest camí rep el nom del Grau del Lord.

0,15 h. Oratori de Sant Pere Màrtir, 1.189 metres. Punt culminant de la Mola del Lord. També hi trobem la instal·lació superior del petit telefèric que es fa servir per abastir al santuari. Seguim per un ample camí ben marcat i evident, de lleugera pujada vers al S.S.E.

FOTO PAKO CRESTAS

0,20 h. Santuari del Lord. Visita obligada al temple. Per continuar l’excursió seguirem per un camí que davall per un sistema de grades vers al S, pel marge dret de la zona de conreus que està delimitada per un filat. Anant sempre per l’extrem els horts, passem per una bassa i mica en mica orientem les nostres passes vers a l’est. No sempre hi ha un camí traçat però en general el terreny es força evident i comptem amb una bona visualitat del terreny per la manca de bosc.

0,35 h. Estem a l’extrem de llevant dels conreus. Indret on abans es localitzava la l’ermita de Sant Jaume, de la qual tant sols resten quatre pedres. Un camí que seguirem es va dibuixant vers a l’extrem de la mola i comença a perdre alçada fins a situar-se dalt del cingle, baixa llavors de manera decidida i fent ziga zagues per l’anomenat Grau de Baix o de les Cases.

FOTO PAKO CRESTAS

0,50 h. Part baixa del Grau. 1.040 metres. Aquest es el punt més baix de l’excursió. Trobem un nou camí que talla el de procedència en perpendicular. Seguim aquesta nova senda vers a l’esquerra. Comencem el flanqueig sota els cingles del vessant N.E, de la mola.

0,52 h. Bifurcació de camins. Seguim la senda superior, o sigui, el brancal de l’esquerra, que continua dibuixant una línia horitzontal en mig del bosc obac.

1,00 h. Anem a parar a una ample pista a l’alçada d’un revolt molt marcat. Continuem la pista en sentit ascendent (puja de manera suau) tot recte en direcció N.O.

FOTO PAKO CRESTAS

1,05 h. Collet del santuari. 1.075 metres. Ja hi tornem a ser al punt de partida.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/santuari-de-lord-pujada-pel-grau-de-lord-i-baixada-pel-grau-de-les-cases-44667121

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: