SANT MAURICI DE LA QUAR DES DEL CÀMPING DE LA RIERA DE MERLÈS.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Excursió que uneix la riera de Merlès amb Sant Maurici de la Quar, pujant per l’anomenada Vall de Vilardell i davallant pel mig del bosc del vessant sud de la Cabrassa i Puig de Vives. Ala part final hi ha un altre església, Sant Joan de les Heures, que està dins d’un conjunt de cases tancat i privat.

Sant Maurici de la Quar: Des del s XIV existia una capella de Sant Maurici, filial de la Quar, que era regida per un monjo de la Portella; després del 1835 fou confiada als bisbes de Solsona, que l’erigiren en parròquia el 1873. L’edifici actual fou erigit al s XVII i ampliat al s XIX. Té al costat una rectoria moderna i algunes cases que formen un petit nucli.

Temps:4 hores 20 minuts.

Desnivell:379 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària:14 quilòmetres 800 metres

Dificultat:Mitja

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua:A Sant Maurici de la Quar ho trobem una font.

Punts de referència:* càmping de la riera de Merlès * riera de Merlès * carretera central de la vall de la riera de Merlès * Torrent de Vilardell * mas Vilardell * Torrent de la Bauma de Vilardell * Torrent de Vilardell * Collada de l’Alzina* Sant Maurici de la Quar * Collada de l’Alzina * carena de la Tor * Colldesàrria * Torrent Llarg * Pla del Civador * veïnat de les Heures – Sant Joan de les Heures * carretera central de la Vall de la Riera de Merlès * Càmping de la Riera de Merlès.

Punt de partida:Càmping de la Riera de Merlès.

Itinerari:Km. 0,0. Des de l’entrada del càmping de la riera de Merlès seguim el vial d’accés per vehicles en direcció a la riera de Merlès, creuem la mateixa amb l’auxili d’un pont i seguim per un corriol paral·lel al vial d’accés, que discorre per la seva dreta i que te marques grogues.

Km. 0,12. Arribem a l’estreta carretera central de la vall de la riera de Merlès que seguirem vers a la nostra dreta en direcció sud.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,27. Abandonem la carretera i seguim per una pista que neix a la nostra dreta en direcció N.O.

Km. 0,34. Bifurcació. Seguim la pista de la nostra dreta que es reorienta vers a l’oest, seguim paralel.la al curs normalment sec del Torrent de Vilardell. Al poc passem pel costat d’una zona de camps, son els camps de Vilardell.

Km. 0,65. Pista que ascendent que surt a la nostra dreta i que obviem, al tractar-se de l’accés a la finca particular del mas Vilardell (allunyat de l’itinerari però ben visible vers al nord). Seguim recte pel fons de la vall en direcció oest.

Km. 1,5. Bifurcació. Una senda se’ns incorpora per l’esquena i neix un brancal ascendent a la nostra dreta. Ignorem tots dos i seguim recte pel brancal de més a la nostra esquerra que dibuixa al poc un revolt, creuant el Torrent de la Bauma de Vilardell. A partir d’aquest punt tornem a trobar taques grogues.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,0. Bifurcació. Seguim la pista de la nostra esquerra. Al poc creuem el Torrent de Vilardell i comencem a guanyar alçada de manera constant en direcció S.O. per dins del bosc.

Km. 2,5. Bifurcació. Deixem una pista en desús a la nostra esquerra i seguim pujant de manera suau i constant vers al N.O. i després d’un pròxim revolt de nou re orientem les nostres passes vers al S.O.

Km. 3,8. Pista en desús que se’ns incorpora per la nostra esquerra i que ignorem per seguir vers a l’oest per la pista principal. Taques de pintura groga.

Km. 4,1. Collada de l’Alzina. 891 metres. Unió de pistes. Anem a parar a la carretera que seguim vers a la nostra dreta, just al costat hi ha una nova pista que ignorem amb un rètol a la cruïlla. Seguim per la carretera primer cap al sud i després d’un marcat revolt cap a ponent per arribar sense pèrdua a Sant Maurici de la Quar.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 5,4. Sant Maurici de la Quar, després de visitar l’esglèsia i el conjunt de cases que l’envolten, desfem les nostres passes pel mateix tram de carretera que hem caminat per arribar fins a aquest indret, fins al punt 4,1. Atenció, just abans hi trobem de nou el cartell que ens diu que la pista situada pocs metres per davant duu en direcció correcte (cap a Sant Joan de les Heures), però no farem cas a la indicació ja que es tracta d’un camí en desús que es perd completament a mitja baixada, malgrat les taques de color grog (que també desapareixen a partir d’un indret indeterminat)

Km. 6,6. Collada de l’Alzina. De les dues pistes quasi paral·leles que es desprenen vers a l’est, seguim la de més a la nostra dreta, o sigui, la pista que no hem fet servir a la pujada. Al de caminar per aquesta nova pista molt planera trobem una falsa bifurcació, seguim el brancal de la nostra dreta.

Km. 7,2. Deixem a la nostra esquerra dos brancals seguits per continuar tot recte en direcció est, tendència S.E. Estem a la carena de la Tor.

Km. 7,6. Bifurcació. Seguim la pista de la nostra dreta la qual traspassa la carena i després d’un tram de pujada comença un constant baixada en direcció S.E. i després sud.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 8,7. Nus de pistes. Deixem 2 brancals a la nostra esquerra i un tercer a la nostra dreta per seguir tot recte en direcció S.S.E.

Km. 8,9. Pista en desús que se’ns incorpora per la nostra esquerra i que ignorem per seguir tot recte.

Km. 9,0.Proximitats de Colldesàrria, mas ben visible. 858 metres. No obstant neix una nova pista en diagonal descendent vers a la nostra esquerra que ens allunya de la construcció i que es la pista que haurem de seguir, re orientant les nostres passes vers al nord.

Km. 9,5. Torrent Llarg. Bassa. Una pista davalla per la nostra esquerra. Nosaltres seguim per la pista principal tot recte, dibuixant un marcat revolt que re orienta la marxa vers al S.S.E.. Un tram mes tard passem per l’anomenat Pla del Civador. Continuem un llarg tram de pista sense pèrdua que, alternant trams horitzontals i trams descendents, va perdent alçada de manera definitiva.

Km. 11,9. Pista secundària que se’ns incorpora per l’esquerra i que ignorem.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 12,3. Conjunt de cases del veïnat de les Heures, on trobem l’esglèsia de Sant Joan de les Heures. Davallem per la pista asfaltada que es l’accés rodat a aquest petit veïnat. Seguim perdent alçada primer cap al sud i després vers a llevant.

Km. 12,8. Anem a parar a l’estreta carretera central de la Vall de la Riera de Merlès que seguirem vers a la nostra esquerra i que ens durà sense pèrdua possible al punt final de l’excursió, o sigui al propi càmping.

Km. 14,8. Càmping de la Riera de Merlès. Final del periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/st-maurici-de-la-quar-des-de-la-riera-de-merles-9880015

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: