CRETAS – CAMÍ A BESEIT

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Llarga excursió amb dues fases inicials planeres que van totes dues vora del llit de diferents rius (Algars i Ulldemor), amb una part intermèdia en la qual creuem una petita serra que separa ambdues valls. Aquest petit tram de serra es d’agrair, ja que la resta de l’itinerari discorre íntegrament per pistes que al final es fan monòtones. Boniques vistes panoràmiques sobre Penya Galera i el Ports des de la part alta de la serra i des de la vall situada a prop del poble de Beseit.

Temps: 9 hores per l’anada i la tornada, en total farem una jornada superior als 30 quilòmetres.

Desnivell:252 metres de pujada i 243 metres de baixada per l’anada i l’equivalent a la inversa per la tornada.

FOTO PAKO CRESTAS

Llargària:16 quilòmetres 360 metres per anar i l’equivalent per tornar.

Dificultat:Alta si tenim en compte l’acumulació de trajecte que representa anar i tornar.

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el trajecte, a excepció de la Font del Llop que no raja aigua.Noméspodem comptar-hi amb les fonts públiques que trobarem als pobles d’inici i final, o sigui Cretas i Beseit.

Punts de referència:* poble de Cretas * carretera TE-V-3303 * Bassa d’en Pere Bernat * Via Verda * Castellnou * Covatelles * Barranc del Calderer * Barranc d’en Toll d’en Vinya * Mas de l’Advocat * Mas del Curandero * Barranc del Manescalet * Barranc del Caus * Barranc de la Tremolosa * Font del Llop * Cova dels Lladres * Coll d’en Selma * Barranc del Coll d’en Selma * Barranc dels Notaris * riu d’Ulldemó * Poble de Beseit – església parroquial de Sant Bartolomé.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida:A les afores del poble de Cretas. Justament quan agafem la carretera TE-V-3303 direcció Lledó ens trobem la bifurcació on neix el camí a la nostra dreta, desprès d’un primer revolt descendent de la carretera. Cartell indicador.

Itinerari: Km. 0,0 – Sortida del poble de Cretas per la carretera TE-V-3303 direcció Lledó, a pocs metres trobem una pista que neix a la dreta. Cartell indicador. Aquest punt es l’inici de l’excursió.

Km. 0,34Bassa d’en Pere Bernat.Bifurcació. Prenem la pista de la nostra dreta. Marques P.R. i vermelles de la ruta eqüestre. Cartell indicador.

Km. 0,88 – Bifurcació. Girem vers a la nostra esquerra i passem per un pont per sobre de la Via Verda. En aquest punt seguim les marques del P.R. amb aquesta nova pista que surt vers al S.E. deixant a la nostra dreta la ruta eqüestre (marques  vermelles).

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,1 – Creuem una pista secundaria en transversal per seguir recte.

Km. 1,2 – Castellnou. Trifurcació. Seguim el brancal de la nostra dreta en direcció S.E. Marques P.R.

Km. 1,5 – Covatelles. Creuem una pista transversal i seguim recte vers al S.S.E.

Km. 2,0 – Bifurcació. Seguim la pista de la nostra esquerra direcció E.S.E. Marques P.R.

Km. 2,3 – Creuem una pista secundària en desús. Seguim recte vers a l’E.S.E.

Km. 2,7 – Barranc del Calderer. Creuem un camí secundari i de seguida passem per sobre el llit sec de la torrentera.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 3,1 – pista que neix a la nostra esquerra en perpendicular i que ignorem.

Km. 3,5 – Doble bifurcació. Primer una pista a la nostra dreta i als pocs metres una segona a la nostra esquerra, ignorem totes dues i seguim recte per la pista principal en direcció E.S.E. marques P.R.

Km. 3,7 – Desprès de passar el llit sec del Barranc d’en Toll d’en Vinya, creuem en transversal la carretera A.231. Cartell indicador.

Km. 4,1 – Pista que neix a la nostra esquerra i que ignorem per seguir recte vers al S.S.E. Marques P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 4,4 – Camí en desús que neix a la nostra esquerra i que obviem.

Km. 4,7 – Mas de l’Advocat. Pista que surt en perpendicular a la dreta i que ignorem.

Km. 4,8 – Pista que surt a la nostra esquerra i que ignorem per seguir recte en direcció S. Tendència S.O. Cartell indicador. Marques P.R. Ja estem a prop del riu Algars ben visible a la nostra esquerra.

Km. 5,5 – Proximitats del Mas del Curandero. Ignorem una pista que neix a la nostra dreta i que justament es l’accés a l’anomenat mas. Seguim vers al S.S.O. Marques P.R. Cartell indicador a la cruïlla.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 6,2 – Barranc del Manescalet. Creuem una torrentera (sovint seca) i al poc trobem un camí secundaria a la nostra dreta que ignorem.

Km. 6,8Barranc del Caus. Bifurcació. Seguim per brancal de la nostra esquerra tot recte. Marques de P.R. Estem a les proximitats del Mas de Muixardo.

Km. 7,6 – Pista secundaria que neix a la nostra esquerra i que ignorem.

Km. 7,7 – Pista secundaria que neix a la nostra dreta i que ignorem.

Km. 7,8 – Bifurcació. Girem vers a la nostra esquerra en direcció est i de seguida la pista fa un revolt descendent que ens torna a re-orientar vers al sud. Marques de P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 8,2 – Anem a parar al Barranc de la Tremolosa on la pista fa un marca revolt i a la nostra dreta i neix un camí ascendent amb marques de P.R.. Seguim aquest brancal ascendent vers a la nostra esquerra en direcció sud. Abandonem per fi les pistes i iniciem un bonic tram de senderó.

Km. 8,7 – Font del Llop. (no raja) El camí fa un cul de sac i continua en forma de corriol estret pel mig del bosc que guanya alçada de manera més decidida vers al sud.

Km. 9,5 – Cova dels Lladres, que resta a l’esquerra del cam. Continuem guanyant alçada de manera suau i constant travessant pel costat d’una mena de prats abandonats.

Km. 9,7 – Pista que neix a l’esquerra del corriol però que no arribem ni a tocar, ja que continuarem pujant pel senderó. Marques P.R.

Km. 10,0 – Coll d’en Selma. Traspassem el coll i anem a parar de nou a una ample pista que davallem vers a la nostra dreta en direcció S.O. Marques de P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 10,2  – Anem a parar a una pista encara més ample que seguirem vers a la nostra dreta en direcció O.S.O. estem ja a la part baixa de l’anomenat Barranc del Coll d’en Selma. Ara ja el terreny es molt planer. Cartell indicador a la cruïlla.

Km. 10,8 – Creuem de manera transversal uns pista secundària. Seguim recte vers al O.S.O. Marques P.R.

Km. 10,5 – Unió de torrents, a la nostra dreta es localitza el Barranc dels Notaris. Creuem de manera transversal un altre pista. Seguim recte vers a ponent, sempre al costat de les aigües del riu que resta a la nostra esquerra.

Km. 11,9 – Pista secundària que neix en perpendicular a la nostra dreta i que obviem. Seguim recte. Marques P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 12,1 – Pista que neix en diagonal vers a la dreta i que de seguida li donem l’esquena per continuar recte vers al O.S.O.

Km. 12,2 – pista que se’ns incorpora per l’esquerra. Seguim recte vers al O.S.O. Marques P.R.

Km. 12,5 – Pista que surt vers a la nostra dreta en perpendicular i que ignorem.

Km. 12,6  – Comença el tram pavimentat, ja no abandonarem la pista pavimentada durant una bona estona, ignorant les pistes i camins secundaris que neixen a banda i banda del vial asfaltat. Marques P.R.

Km. 14,3 – Bifurcació de vials asfaltats. Cartell indicador a la cruïlla. Seguim recte vers a l’oest deixant a la nostra dreta el vial asfaltat ascendent.

Km. 14,6 – Creuem el riu d’Ulldemó amb l’auxili d’un pont. Seguim pel vial asfaltat vers al O.S.O. Marques P.R.

Km. 15,4 – Bifurcació. Seguim el vial de la nostra esquerra dibuixant un revolt ascendent.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 15,5 – Bifurcació. Seguim el vial de la nostra dreta en direcció S.O. per l’anomenat camí o carrer de la Pesquera. El poble de Beseit ja es ben a prop i visible. Resseguim l’esmentat carrer una vegada que entrem al poble, fins al centre del poble on trobem una plaça, davallem llavors pel carrer Palacio.

Km. 16,4 – Poble de Beseit. Passem per davant de l’esglèsia parroquial de Sant Bartolomé que te al costat l’ajuntament

Retorn: Pel mateix itinerari en sentit invers.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/camino-cretas-beceite-20861944

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s