Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

SENDERS DEL 1714 – TRAM SANT BOI – EL BORN

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,0 – Estem a la Casa Barraquer (Sant Boi de Llobregat). Un dels 10 punt emblemàtic de la guerra de successió del 1714. Davallem el carrer del pont en direcció est.

Km. 0,15 – Arribem a una rotonda. Anem a buscar el pas de vianant situat un centenar de metres a la nostra Esquerra per anar a la recerca del pas sota pont que hi ha al altre costat de la rotonda i que ens fa abandonar la vila de Sant Boi. Passem per sota del pont (pas sota nivell de la carretera BV-2002), en direcció est, seguint aquest vial conegut com Av. Maria Girona, més coneguda com la carretera de Sant Vicenç dels Horts. Cal vigilar amb els vehicles, ja que es tracta d’una via molt transitada i amb poc voral.

Km. 0,43 – Se’ns incorpora una nova carretera per la nostra esquerra i de seguida passem sota un segon pont viari (pas sota nivell de la carretera C-245). Voral precàriament condicionat pel pas de vianants. Cal anar amb compte. Carretera molt transitada per vehicles.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,77 – A l’alçada d’un revolt molt marcat deixem l’asfalt i comencem i tram de camps (únic tram verd d’aquest primer tram dels senders que es quasi exclusivament urbà). Prenem dons una amples pista (en realitat son dues paral·leles) en direcció est. Entrem al parc Agrari del Baix Llobregat. La pista per la qual transitem resta paralel.la al propi riu Llobregat, situat a la nostra esquerra.

Km. 2,1 – Trobem a la nostra esquerra un llarguíssim pont ple de grafitis. Es el moment d’abandonar el Parc Agrari i travessar el llarg pont que transita per sobre del riu Llobregat (amplíssim i frondós canyar) i per sobre de la autovia A-2, un dels principals vials de transit de l’àrea metropolitana de Barcelona. Davant nostre, en tendència a la nostra dreta, divisem el centre comercial Splau i el camp d’esports de R.C.D. Espanyol.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,7 – Finalitzat el pont entrem ja al terme municipal de Cornellà, en concret un passatge on es localitza el club esportiu Delfos, endinsant-nos de ple en un ambient 100% urbà. Seguim tot recte pel passatge en direcció N, tendència N.E.

Km. 3,0 – Creuem per una rotonda l’avinguda del Baix Llobregat i seguim tot recte direcció nord, en concret pel carrer Verge de Montserrat.

Km. 3,1 – Anem a parar a una ample avinguda que seguirem vers a la nostra dreta, es el Passeig dels Ferrocarrils Catalans, que seguirem vers a l’est. Just a la cantonada trobem la sortida de la parada de ferrocarrils de Cornellà – Riera.

Km. 4,4 – Passem per l’estació de l’Almeda, on trobem també l’antiga estació (el tren va ser el primer transport de la zona a l’any 1936), ara convertida en casal d’avis. Continuem tot recte per la pròpia Avinguda dels Ferrocarrils Catalans, que la poc es fa més estreta i passa a ser el carrer Salvador Espriu. Ens trobem en una plaça on el localitza el Corte Inglés de Cornellà. Agafem el carrer de la nostra dreta en direcció sud (Avinguda Pau Picasso), el següent a la nostra esquerra en direcció est  (c. Tirso de Molina) i un tercer a la nostra dreta en direcció sud (Av. de la Porta Diagonal), per anar a parar a una avinguda més ample que dibuixa una diagonal i que passa per sota de les rondes (B-20). Avinguda Maresme.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 5,2 – passem per sota la B-20. Trobem una primera rotonda i seguim tot recte vers al E.-N.E. per l’ample avinguda que continua rebent el com de Av. del Ferrocarrils catalans fins que travessem el carrer Marina, entrem al terme municipal de l’Hospitalet de Llobregat i passa a dir-se Av. del Carrilet. Seguim tot recte sense pèrdua en un paisatge 100% urbà, amb edificis a la nostra esquerra i naus industrials a la nostra dreta.

Km. 7,7. Passem per sota un pont sobre el qual passen línies de ferrocarril. Continuem però amb l’avinguda Carrilet, que ara es més estreta.

Km. 8,4. Anem a parar al una rotonda on deixem l’avinguda Carrilet per pujar a la nostra esquerra pel carrer Amadeu Torner. Al poc ens trobem la parròquia de Santa Eulalia Provençana. Agafem el carrer de la nostra dreta i seguim vers al E.-N.E. per carrer Santa Eulalia.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 9,5. Creuem la Rambla de Badal i entrem al terme municipal de Barcelona. Continuem tot recte vers a l’est per carrer de la Constitució.

Km. 10,0. Església de Sant Medir. Continuem recte en direcció E.-N.E. A partir de la plaça on trobem l’església el vial que seguirem rep el nom de carrer Gavà. .

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 11,1. Estem a la plaça Espanya, un dels principals nusos viaris i important punt turístic de Barcelona. Passem per sota les torres venecianes resseguint l’enorme rotonda de la plaça i davallem per l’avinguda Paral·lel en direcció est.

Km. 11,5. Deixem l’avinguda Paral·lel per seguir per l’avinguda Mistral en direcció E.-N.E.

Km. 12,1. L’avinguda Mistral es fon en el carrer Tamarit que seguirem tot recte en direcció N.E.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 12,3. Diguem vers a la nostra dreta en perpendicular ver seguir pel carrer Viladomat en direcció S.E.

Km. 12,4 – Reorientem de nou la marxa en perpendicular per seguir pel carrer Manso en direcció N.E.

Km. 12,5. Anem a parar al Mercat de Sant Antoni. Creuem la Ronda de Sant Pau i entrem de ple al barri del Raval pel carrer de l’Hospital.

Km. 12,9. Plaça del Pedró, on trobem una església sense culte. Bifurcació de carrers, seguim pel de la nostra dreta que continua essent el carrer de l’Hospital.

Km. 13,1. Passem pel costat de la Rambla del Raval que resta a la nostra dreta. Seguim tot recte en direcció E.-N.E. pel carrer de l’Hospital.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 13,5. Plaça i església de Sant Agustí. Seguim recte pel carrer de l’Hospital sense modificar la direcció de la nostra marxa.

Km. 13,6. Creuem les Rambles de Barcelona en concret per l’anomenat Pla de la Boqueria. Passem al marge oposat de les rambles seguint la ruta entre els carrers del cas antic de Barcelona, ara en concret caldrà seguir de la Boqueria en direcció E.N.E.

Km. 13,8., seguim el carreró de la nostra dreta (carrer Avinyó) per girar de nou vers a la nostra esquerra pel carrer Ferran i tornar a dirigir la marxa en direcció N.E.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 14,0. Creuem la Plaça Sant Jaume, on hi ha el Palau de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. A l’altre banda seguim tot recte pel carrer de Jaume I, també en direcció N.E.

Km. 14,3. Creuem l’avinguda Laietana i seguim pel carrer de la Princesa, també en direcció N.E.

Km. 14,7. Girem ver a la nostra dreta pel carrer Comerç en direcció S.S.E.

Km. 14,9. Ja hi som al Mercat del Born, punt final del primer tram dels senders del 1714.

Autor: Pako Crestas

POTS DESCARREGAR-TE ELS TRACKS AL SEGÜENT ENLLAÇ https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-boi-born-41135816

FOTO PAKO CRESTAS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: