SENDERS DEL 1714 – TRAM BORN – TALAMANCA

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,0 (14,9) – Sortim del mercat del Born i prenem el carrer Comerç vers a la nostra dreta en direcció N.O. i després N.

Km. 0,6. (15,5)  Anem a parar a l’ample passeig dels Països Catalans, on es recomanable anar per la part central a la recerca de l’Arc de Triomf, que resta a la nostra esquerra en direcció N.O i es ben visible.

Km. 0,8. (15,7). Arc de Triomf. Continuem pujant pel Passeig de Sant Joan sempre en direcció N.O. Ample i evident avinguda.

FOTO PAKO CRESTAS

Km.  1,5.(16,4)  Plaça Tetuan. Creuem la Gran Via de les Corts Catalanes. Seguim pujant pel passeig de Sant Joan en direcció N.O.

Km. 2,2. (17,1) Creuem l’avinguda Diagonal i seguim pel passeig de Sant Joan que en aquesta part alta hi presenta una zona de vianants ample a la part central.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 3,2. (18,1) Part alta del Passeig de Sant Joan, seguim vers a la nostra dreta Travessera de Gràcia per girar de nou vers a l’esquerra pel carrer Escorial.

Km. 3,3. (18,2) Plaça Joanic. Seguim pel carrer que segueix en diagonal vers a la nostra dreta en sentit nord i que es el carrer Pi i Margall.

Km. 3,9. (18,8)  Abandonem el carrer Pi i Margall a la part alta del mateix, per girar vers a la nostra esquerra pel carrer de Sardenya.

Km. 4,2. (19,1) Creuem la Ronda Guinardó. Estem al costat del camp del Club esportiu Europa que resta a la nostra esquerra. Continuem en direcció N.O. pel carrer Sardenya.

Km. 4,4. (19,3) Plaça de Sanllehy Creuem l’avinguda Verge de Montserrat i seguim pel carrer ascendent que surt en diagonal vers al N.O. i que es el carrer de Miquel de Sant OIiver.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 4,7. (19,6) Bifurcació de carrers, seguim pel de la nostra dreta, pujant en direcció N.N.O. pel carrer d’Albert Llanas. A la part alta el carrer passa dir-se  Ramiro de Maeztu. Entren en una plaça en mig de edificis amb unes amples escales a la part central, pugem per les mateixes, creuem la carretera del Carmel i seguim guanyant alçada vers al N.E. per unes altres escales molt mes estretes.

Km. 5,2. (20,1)  Punt Alt de les Delícies. Cota màxima que assolirem durant la travessa urbana de la ciutat de Barcelona. Seguim vers al nord pel carrer del santuari si be de seguida girem vers a la nostra dreta pel carrer de Gran Vista.

Km. 5,3. (20,2) Girem vers a la nostra esquerra per encarar un carrer de forta baixada, que s’orienta vers al nord i que es el carrer Conca de Tremp.

Km. 5,6. (20,5) Girem vers a la nostra dreta pel carrer de l’Arboç.

Km. 5,7. (20,6) Anem a parar a la Rambla del Carmel, per la qual davallarem vers a la nostra esquerra en direcció nord.

Km. 6,1. (21,0)  Estem a la boca nord del túnel de la Rovira. Seguim uns quants metres cap al nord fins que podem creuar carrer de les Ciències per anar per la vorera de la dreta. Seguim sempre en direcció nord i continuem perdent alçada.

Km. 6,6. (21,5) Al final del carrer de les Ciències, amb la seva rambla central, hi trobem al marge dret una passatge amb escales per on haurem de baixar (passatge de Tossa) per a creuar en carrer Lisboa i seguir en direcció N.O. per carrer Porto. Continuem pujant, ara pel lateral dels anomenats Parcs de les Rieres d’Horta, en concret pel vial lateral de la dreta que rep el nom de carrer de Jerez que passa a dir-se el camí de l’església a la part alta.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 7,4. (22,3) Part alta del jardins de la Riera d’Horta. Seguim per l’avinguda de l’Estatut de Catalunya, primer vers al N.E. i després cap al nord. Passant per davant del famós restaurant del mas de Can Cortada.

Km. 7,8. (22,7) Passem les rondes (B-20) per un pas soterrani. Justament al ser-hi al costat nord de les mateixes, encara essent a un nivell d’alçada inferior, i trobem un petit corriol amb forta pujada a la nostra esquerra que pujarem uns poc metres per anar a parar a una zona de jardins i aparcament de terra. Seguint en direcció est arribem al lateral de Velòdrom d’Horta. Pugem pel carrer dels Germans Desvalls.

Km. 8,3. (23,2) Parc del Laberint. Trobem la primera senyal del G.R.6,  amb un cartell que ens indica que, alhora, estem al camí de Sant Jaume. Continuem pujant pel carrer del Germans Desvalls, deixant la porta del parc de laberint a la nostra esquerra.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 8,6. (23,5) Final de l’asfalt. Continuem pujant per l’ample pista de terra vers al N.O. Al poc deixem a la nostra dreta una escola, el centre educatiu  Can Llupià.

Km. 8,8. (23,7) La pista en converteix en camí. Bifurcació. Deixem l’esmentat camí i pugem per una drecera que surt en diagonal vers a la nostra esquerra amb forta pujada. Marques G.R. Cartell indicador. Al poc anem a parar a un altre corriol transversal que seguirem vers a la nostra esquerra i als pocs metres el corriol descriu un nou revolt ascendent, re orientant-se cap l’oest i guanyant alçada de manera constant al costat d’un tancat en xarxa que resta a la nostra esquerra. Segon rètol indicador al darrer revolt. Marques de G.R. Seguim durant una bona estona el corriol ben marcat i evident, deixant a la nostra dreta el turonet que sustenta les restes del Castell de Fortí.

Km. 9,7. (24,6) Traspassem un mena d’aresta. Estem a tocar del Turó del Trac. Estem sota una gran torre elèctrica. Creuem un camí transversal i seguim per un camí ample i evident en constant pujada vers al N.O. Rètol indicador a la cruïlla de camins. Marques G.R.

Km. 9,9. (24,8) Anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció N.O. Suavíssima pujada.

Km. 10,0. (24,9) Deixem a la nostra dreta una pista que surt en perpendicular i seguim tot recte en direcció O.N.O.

Km. 10,3. (25,2) Deixem la pista per pujar per un estret i marcat corriol que neix vers a la nostra dreta i que s’enfila amb força pel mig de la vegetació de matolls en direcció N.O.

Km 10,5. (25,4) Pas del Rei, 404 metres. Traspassem la carena creuant un corriol de manera transversal i començant a davallar pel mig del bosc en direcció N.O. Marques G.R.

Km. 10,9. (25,8) La senda va a parar a una pista que seguirem en direcció oest, deixant a dreta i a esquerra dos brancals. Rètol indicador. Tram amb lleugera baixada.

FOTO PAKO CRESTAS

Km 11,0. (25,9) A l’alçada d’un revolt, i malgrat que les indicacions del cartell indicador de la cruïlla ens informen que el G.R. es per la drecera que neix en profunda baixada vers a la nostra esquerra, ignorarem l’esmentada indicació per continuar per la pista de la nostra dreta (camí de la carena). Una cadena barra el pas de vehicles. La pista es converteix en poc en un bonic camí en mig del bosc que seguint la part alta de la serra, davalla de manera constant vers al N.O., alternant trams horitzontals amb curts trams de baixada. Estem flanquejant pel vessant  S.O: del Turó de Sant Medir.

Km 11,4. (26,3) Se’ns incorpora un corriol en diagonal per l’esquena per la nostra dreta. Seguim tot recte pel camí de dalt de la carena en direcció N.O.

Km 11,6. (26,5) Trencall vers a la nostra esquerra que deixa la carena i per desnivell amb decisió. Cartell indicador. Deixem el camí de la carena i davallem per aquest corriol de pronunciada baixada vers a l’oest, tendència S.O. Antigues marques de G.R., la majoria de les quals estan pintades a sobre per dissimular-les.

Km. 12,3. (27,2) Riera de Sant Medir. Anem a parar a una ample pista que seguirem vers a la nostra dreta en direcció nord. Aquí coincidim amb les noves marques de G.R. Cartell indicador. En poques passes deixem a la nostra dreta la Font de Can Servà.

Km. 13,3. (28,2) Una pista surt vers a la nostra dreta, la qual ignorem per seguir tot recte en direcció nord. Cartell indicador. Marques G.R. (només als cartells)

Km. 13,5. (28,4) Un corriol neix a la nostra esquerra. L’obviem i seguim davallant per la pista vers al nord. Cartell indicador.

Km. 13,6. (28,5) Novament un camí ascendent que ignorem surt vers a la nostra esquerra. Nosaltres continuem per la pista que al poc arriba al mas de Can Borrell. Revolt per a l’esquerra per flanquejar l’esmentada construcció.

Km. 13,8. (28,7) Pista transversal situada al costat del mas. Seguim la mateixa vers a la nostra dreta en direcció N.O., al poc, just passat el mas, trobem una nova pista vers a la dreta que ignorem per seguir tot recte en direcció N.O. i després N. Ambdues bifurcacions estan molt properes i tenen els seus respectius cartells indicadors. Seguim pel G.R.

Km. 14,3. (29,2) Una nova pista se’ns incorpora per l’esquena per la nostra dreta. Seguim recte en direcció nord. A la nostra dreta divisem els camps del Borrell.

Km. 14,6. (29,5) Pista que neix a la nostra dreta i que ignorem per seguir per la pista principal que ara es re orienta vers a l’oest. Cartell indicador. Seguim pel G.R.

Km. 15,0. (29,9) Un corriol neix en diagonal a la nostra esquerra. Seguim tot recte per la pista principal vers a l’oest. Al poc creuem les aigües de la riera de Sant Medir i ens situem al marge dret de les aigües.

Km. 15,5. (30,4) Un nou brancal neix en perpendicular a la nostra dreta. Cartell indicador. Seguim tot recte vers a l’oest.

Km. 15,7. (30,6) Pi d’en Xandri. Arbre catalogat. Una pista se’ns incorpora en diagonal per la nostra esquerra. Cartell indicador. Seguim tot recte per l’ample i evident pista vers a l’oest.

Km. 16,2. (31,1) Plaça del Rotary Internacional. Entrem ja a la zona urbana de Sant Cugat de Vallès, deixant enrere la pista de terra per caminar per carrers pavimentats. Girem vers a la nostra dreta i seguim per l’avinguda de les corts Catalanes fins a una zona de parc (Parc de la Pollancrera) on  girem car a la nostra esquerra per agafar l’ample carrer Puig i Cadafalch en direcció oest. Més tard el carrer passa de denominar-se Rambla de Celler, la qual finalitza en una rotonda (just on hi ha el Celler Cooperatiu). Girem vers a la dreta i seguim per carres Sant Medir que ens porta a la Plaça Octàvia, on trobem el Monestir de Sant Cugat, centre de la població. Durant el trànsit urbà hi ha marques de G.R. i dels senders del 1714.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 17,8. (32,7) Monestir de Sant Cugat. Aquí neix el camí del Monjos, el P.R. que haurem de seguir fins al cim de la Mola de Sant Llorenç del Munt. Seguim vers a l’oest pel carrer Major fins a la Plaça de Pere sant, en la mateixa direcció seguim pel carrer de Sant Domènech per creuar en perpendicular el carrer de Sant Magí. Seguint recte vers a l’oest, tendència N.O:, el carrer es fa més ample. Estem al Passeig de la Creu que va a morir a la Plaça Rafael Casanova. Girem vers a la nostra esquerra per buscar un carrer paral·lel que seguim de nou vers a la nostra dreta en direcció N.O., el nou vial rep el nom de Avinguda Rius i Taulet, la qual passa per sobre la línia de ferrocarrils. Més tard el carrer es bifurca en forma de “V” a l’alçada de la Plaça de Sant Domènec. Seguim el vial de la dreta, que es diu Avinguda Graells fins a l’alçada d’una petita plaça on trobem un rètol indicador. Durant tot aquest trajecte urbà hi ha marques de P.R. i dels senders del 1714.

Km 19,4. (34,3) carrer Victor Català. Malgrat que la retolació i les marques de G.R. ens aconsellen girar vers a la nostra dreta, seguim tot recte per l’ample avinguda Graells en direcció N.O. Anem a parar a una avinguda encara més ample que seguim vers a la nostra dreta en direcció nord.

Km. 20,0. (34,9) Rotonda. Seguim en direcció N.O. per l’avinguda de la Clota.

Km. 20,3. (35,2) Segona rotonda. Seguim en la mateixa direcció. Ja estem de nou a les afores de la població. Creuem una zona semi-urbana on hi trobem de nou camps oberts.

Km. 20,5. (35,4) Tercera rotonda. Estem a tocar del mas de Can Delaire que resta a la nostra esquerra. Seguim recte i creuem per sobre un pont l’autopista AP-7.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 20,7. (35,6) Al costat nord del pont per sobre l’autopista trobem una quarta rotonda, on coincidim de nou amb les marques del P.R. del camí del monjos, seguim vers a l’oest cap a les 9h en el sentit del rellotge de la rotonda i de seguida dibuixem un revolt que ens re orienta de nou vers al nord. Transitem ara per una vial asfaltat però fora ja del nucli urbà, entre camps i naus. A la nostra esquerra i trobem el polígon industrial de Can Graells.

Km. 21,7 (36,6) Deixem a la nostra esquerra l’institut japonès. Bifurcació. Deixem per fi l’asfalt i seguim per la pista de terra que neix a la nostra dreta en direcció nord. Cartell indicador. P.R. del camí dels monjos.

Km. 22,3. (37,2) Bifurcació. Seguim la pista principal que es la de la nostra dreta que segueix recte en direcció nord.

Km. 22,7. (37,6) Se’ns incorpora una pista per la nostra esquerra. Seguim vers al nord. Marques P.R.

Km. 22,8. (37,7) Important nus de pistes. Cartell indicador. Seguim recte en tendència al N.E., guanyant alçada i deixant dos brancals a la nostra dreta i un altre a la nostra esquerra. Marques P.R.

Km. 23,3. (38,2) Anem a parar a una pista tranversal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció oest. Cartell indicador. Marques P.R. Mica en mica va canviant la nostra orientació de la marxa i ens tornem a dirigir vers al N.O. Zona bastant planera que discorre pel mig del bosc.

Km. 23,6. (38,5) Travessem en perpendicular una pista. Seguim tot recte vers al N.O.

Km. 23,8. (38,7) Una pista que obviem se’ns incorpora per l’esquerra. Seguim tot recte vers al N.O. Marques P.R.

Km. 23,9. (38,8) Anem a parar a una zona urbanitzada, de nou trepitgem asfalt. En concret es la urbanització de Can Barata. Seguim el vial descendent i recte vers al nord. Marques de P.R. i senders del 1714.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 24,3. (39,2) Creuem de manera transversal la carretera C-1413a. Seguim tot recte, de nou per una pista de terra, ara guanyant alçada i sempre cap al nord. Cartell indicador. A ma esquerra resta la construcció coneguda com la Torre Blanca.

Km. 24,5. (39,4)  Important nus de pistes, Seguim en direcció N.O. deixant a la nostra dreta dues pistes i a la nostra esquerra dues més. Marques P.R.

Km. 24,9. (39,8) Anem a parar a una pista tranversal. Un camí se’ns incorpora per l’esquena. Seguim la nova pista cap a la nostra esquerra en direcció N.O. Cartell indicador.

Km. 25,2. (40,1) Neix una pista vers a la nostra dreta i als pocs metres una segona vers a la nostra esquerra. Obviem totes dues i seguim recte per la pista principal vers al N.O. Marques P.R.

Km. 25,4. (40,3) De nou ens trobem amb pistes secundàries que neixen a banda i banda de la pista principal, en concret un primer brancal a la nostra dreta i immediatament dos més en forma de “V” a la nostra esquerra. Abandonem les pistes i seguim per un camí ample que puja tot recte vers al N.O. guanyant alçada de manera decidida.

Km. 25,6.  (40,5) Serra de Galliners. Cota. Unió de pistes (de fet la pista que procedeix per la nostra esquerra es la mateixa que em abandonat en l’anterior cruïlla). Seguim vers a la nostra dreta en direcció nord. Cartell indicador. Alta torreta elèctrica en aquest punt.

Km. 25,7. (40,6) Bifurcació. Seguim pel brancal de la nostra dreta. Marques P.R.

Km. 25,8. (40,7) Se’ns incorpora per la nostra dreta una pista que ignorem per continuar tot recte en direcció nord.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 25,9. (40,8) Brancal que surt en perpendicular per la nostra esquerra i que obviem per seguir per la pista principal vers al nord.

Km. 26,1. (41,0) Successió de brancals on trobem 3 cartells indicadors gairebé enganxats. En concret deixem tres camins a la dreta i dos a l’esquerra. Seguim tot recte en tendència al N.O. Marques de P.R.  Suau pujada.

Km. 26,5. (41,4) Quan tornem a davallar ens trobem una nova bifurcació. Seguim la pista de l’esquerra. Marques P.R.

Km. 26,7. (41,6) Anem a parar a una  nova zona urbanitzada. Son les afores del Barri de les Fonts. Seguim en direcció N.O. pel carrer Líbia.

Km. 26,8. (41,7) Abandonem momentàniament l’asfalt per seguir per un corriol que neix a la nostra dreta en diagonal i que dona l’esquena a una de les construccions perifèriques de la urbanització per passar per la seva dreta. Marques P.R.

Km. 27,0. (41,9) Tornem de nou al vial asfaltat. Cartell indicador. Seguim cap a la nostra dreta vers al nord pel carrer d’Egipte. De seguida perdem alçada.

Km. 27,2. (42,1) Davallem per unes escales (marques P.R.) i anem a parar a una ample avinguda que seguirem vers a la nostra dreta en direcció nord. Es tracta de l’avinguda d’Àfrica que continua perdent alçada. Cartell indicador.

Km. 27,8. (42,7) A la part baixa de l’avinguda, just quan estem a punt d’arribar a una rotonda i quan localitzem un parc o plaça a la nostra esquerra, abandonem de nou l’asfalt i seguim per un  petit corriol que neix a la nostra dreta en diagonal. Cartell indicador. Transitem al costat dels conreus dels grans Plans de Can Sabater del Torrent, que resten a la nostra dreta. La pista passa pel costat d’una benzinera i es re orienta vers a l’est discorrent paralel.la al important eix viari de la C-58. Perdem alçada a la recerca del pas sota nivell que ens permetrà passar per sota l’autopista.

Km. 28,7. (43,6) Boca sud del pas sota l’autopista C-58. Creuem per dins del túnel vers al nord.

Km. 28,8. (43,7) Boca nord del túnel. Bifurcació. Seguim la pista ascendent de la nostra esquerra que torna a discórrer paralel.la a l’autopista, però ara vers a l’oest i pel costat oposat de l’eix viari. Tram pavimentat

Km. 29,3. (44,2) Bifurcació. Deixem el paviment i seguim la pista de la nostra dreta. Cartell indicador. Caminem ara en direcció est, tendència N.E. Suau baixada.

Km. 29,5. (44,4) Bifurcació. Seguim la pista de la nostra esquerra en direcció nord, tendència N.O. Suavíssima però constant pujada.

Km. 29,8. (44,7) Nova bifurcació. Seguim el brancal de la nostra esquerra en direcció O.N.O.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 30,5. (45,4) Camps del Bellots. Creuem una pista de manera transversal seguint tot recte en direcció N.O. Cartell indicador. Estem al P.R. del camí dels monjos.

Km. 31,0. (45,9) Deixem a la nostra dreta una pista secundaria per continuar vers al nord.

Km. 31,2. (46,1) Deixem a la nostra esquerra una pista secundaria per continuar vers al nord.

Km. 31,3. (46,2) Proximitats del mas de Can Torroella (que resta a la nostra esquerra). Girem vers a la nostra dreta a la recerca d’un pont que ens permetrà traspassar el nou important eix viari que trobem, que es tracta de la carretera N-150.

Km. 31,6. (46,5) Passem per sobre la carretera N-150 amb l’auxili d’un pont. Una vegada a l’altre banda del vial seguim per la vorera vers a l’oest, passant pel costat del tanatori de Terrassa. Just per aquest indret entrem a la població de Terrassa, tornant a fer un nou tram de travessia urbana.

Km. 31,9. (46,8) Girem ver a la nostra dreta pel carrer del camí del Monjos en direcció nord. El carrer del camí del monjos va a parar i mor al carrer Saragossa que seguim en diagonal vers a la nostra dreta. Marques de P.R. i de senders del 1714

Km. 32,7. (47,6) Plaça de Vilardell. Rotonda. Seguim en direcció nord tot recte pel carrer d’Àlaba. Ample avinguda que finalitza en una nova rotonda. Marques de P.R. i de senders del 1714

Km. 33,2. (48,1) Passem per sobre la línia de ferrocarril amb l’auxili d’un pont. Seguim ara per una pista horitzontal de sorra que es just la perifèria de la població. A ma esquerra tenim edificis i a ma dreta els boscos del Camp del Roure. Seguim vers al nord. Marques de P.R.

Km. 33,6. (48,5) Tornem de nou a la zona urbana i a caminar per carrers. Girem vers a la nostra esquerra en direcció O.S.O. seguint pel carrer d’Amposta fins una nova rotonda on girarem vers a la dreta per seguir pel carrer del Mont Perdut, de nou en direcció nord. Tres carrers després girem vers a la nostra esquerra pel carrer de Sierra Nevada cap a l’oest. Bifurcació en forma de “V” seguim el carrer de la nostra dreta (carrer Cervera) per girar de nou vers al nord, o sigui vers a la dreta pel carrer de Reus que seguirem fins al final. Marques de P.R. i dels senders del 1714.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 34,7. (49,6) Anem a parar a una avinguda ample que torna a ser el perímetre de la ciutat. Es en concret en carrer Ibáñez de Ardecoa que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció N.O. Cartell indicador.

Km. 35,0. (49,9) Un corriol surt vers a la nostra dreta en direcció nord creuant el marge dret del carrer (marge no edificat) i entrant de ple en una zona de terraplens on localitzem el mas de Can Montllor. Seguim per una pista planera. Marques de P.R. Cartell indicador.

Km. 35,2. (50,1) Anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció O.N.O. Cartell indicador.

Km. 35,3. (50,2) Nova bifurcació. Seguim ara vers a la nostra dreta re orientant la marxa vers al N.N.E. Cartell indicador. Marques P.R. Seguim per un corriol de terra per terreny força planer.

Km. 35,6. (50,5) Anem a parar a una rotonda on tornem a trepitjar asfalt. Seguim en direcció O.N.O. per l’ample Avinguda de Font i Sagué. Estem al polígon industrial de Can Petit. Aquest tram es una pica desangelat. Marques de P.R. i de senders del 1714.

Km. 36,1. (51,0) En un punt sense cartell indicador neix una pista vers a la nostra dreta que descriu un revolt i fa pujada. Passem pel costat del mas de Can Petit que queda a la nostra dreta. Atenció per que en aquest punt tampoc no abunden les senyals de pintura i pot resultar relativament fàcil passar de llarg la desviació. Seguim per camps llaurats vers al nord, seguint un corriol que discorre paral·lel a un llarg mur que resta a la nostra esquerra.

Km. 36,6. (50,5) Al finalitzar el mur anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció N.O. Poques marques de P.R. Passem al costat de la finca de Santa Magdalena de Puigbarral que resta a la nostra esquerra.

Km. 36,9. (50,8) Davallem per unes escales i seguim per una nova pista vers a la nostra esquerra en direcció N.O. Cartell indicador.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 37,7. (52,6) La pista va a morir a la carretera d’accés, just a l’inici de la zona urbana de la població de Matadepera. Seguim per l’anomenada carretera de Terrassa (que aquí ja forma part d’un carrer 100% urbà) en direcció nord. Seguim la carretera per passar per davant de l’Ajuntament. Marques P.R. i senders 1714.

Km. 38,5. (53,4) Església de Sant Joan de Matadepera. Centre del poble. Seguim vers a la nostra esquerra pel carrer de Sant Joan en direcció N.O.. Més tard anem a parar al carrer de Sant Llorenç que seguirem vers al nord. Passem per la plaça de Sant Jordi, moment a partir del qual el vial canvia de nom i hem de continuar pel carrer de Jaume Faura. A l’alçada del pavelló municipal girem vers a la dreta i de seguida de nou a l’esquerra per continuar també vers al N.O. pel carrer Ramon Llull. Al segon carrer girem de nou a la dreta, cartell indicador, i seguim recte vers al N.N.E. pel carrer de Mossèn Jacint Verdaguer. A la part alta, quan ja estem tocant la riera, girem vers a la nostra esquerra per travessar la zona urbanitzada de Can Prat. Estem ja a punt de sortir del casc urbà. Tot aquest entrellat de carrers tenen indicacions, tant de marques de P.R., dels senders del 1714 i de cartells.

Km. 40,0. (54,9) El carrer asfaltat deixa pas a una ample pista de terra. Entrem al bosc abandonant la zona urbana de Matadepera, si be a continuació ens ficarem de pel en una grandíssima zona de urbanitzacions on la edificabilitat es més dispersa. Ara per ara seguim per la pista en direcció nord tenint a la nostra dreta el torrent del Salt (normalment eixut).

Km. 40,1. (55,0) Deixem l’ample pista i prenem un corriol de forta pujada vers a la nostra esquerra en direcció N.O. Anem per la drecera pel mig del bosc. Marques P.R. Cartell indicador a la bifurcació.

Km. 40,4. (55,3) Anem a parar a un vial asfaltat. La zona de connexió del sender al carrer està un xic en precari, ja que es nota que l’anterior camí ha estat desviat pel tancament d’una finca particular. Anem a parar a una cruïlla de carrers en forma de “Y” invertida. Cartell indicador. Deixem l’asfalt i pugem per una forta pujada amb unes escales de pedra a la part inicial. Orientem les nostres passes vers Al nord.

Km. 40,6. (55,5) Anem a parar de nou a un carrer asfaltat de la urbanització que seguim igualment vers al nord en sentit ascendent. En concret es tracta del carrer de Girbau.

Km. 40,9. (55,8) Cartell indicador. Deixem de nou l’asfalt i prenem una pista que neix vers a l’est, tendència N.E. i que al poc dibuixa un revolt. Estem al Serrat del Monjos. Marques P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 41,3. (56,2) Bifurcació. Seguim el brancal de l’esquerra. Cartell indicador. Continuem per una pujada constant per una mena de tallafoc, a la nostra esquerra i trobem diferents edificacions que son el límit de la zona urbanitzada.

Km. 42,0. (56,9) Anem a parar de nou a l’asfalt, en concret al carrer Dalmau que seguirem uns pocs metres vers a la nostra dreta. Cartell indicador.

Km. 42,1. (57,0) Abandonem de nou l’asfalt i prenem un camí ascendent que neix en direcció N.E. Passem tal vegada pel marge dret de les edificacions limítrofes de la urbanització Cavall Bernat. Forta pujada, a la part altra hi trobem un dipòsit.

Km. Se’ns uneix un camí per la nostra dreta. Seguim guanyant alçada de manera decidida vers al nord. Marques de P.R. Entrem dins de la zona del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac.

Km. 42,3. (57,2) Bifurcació. Seguim el brancal ascendent de la nostra esquerra. Marques de P.R. Cartell indicador. Estem molt a prop del cingle, en concret de la Roca de les Onze Hores. Puguem per unes ziga zagues per una canal enclotada i boscosa, amb camí molt ben fressat (a trams empedrat) pel vessant est del conjunt de parets, trobant un pas feble.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 42,9. (57,8) Pla dels Escorpins. Bones vistes panoràmiques sobre la plana del Vallés, amb el ja llunyà Collserola de teló de fons. El camí, molt ben traçat va guanyant alçada vers al nord. A partir d’aquest moment ja desapareix les marques de pintura i el P.R. està indicat per estaques localitzades en punts estratègics o pels propis cartells indicadors.

Km. 43,2. (58,1) Proximitats de la Cova de la Dona Morta. Creuem de manera transversal un camí. Cartell indicador. Seguim tot recte en direcció nord.

Km. 43,5. (58,4) Pi del Vent. Bifurcació. Seguim el brancal de la nostra esquerra en direcció nord. Al poc ens trobem un altre corriol que surt vers a l’esquerra i que ignorem per continuar pujant pel camí empedrat, fins assolir els plans propers a la Roca Foradada de Can Pobla.

Km. 43,9. (58,8) Bifurcació. Deixem a la nostra esquerra el camí que duu vers al proper avenc de Can Pobla. Seguim pujant vers al nord. Estaques indicadores del P.R.

Km. 44,3. (59,2) Nova bifurcació. Obviem el brancal de la nostra dreta i pugem fent ziga zagues per pujar pel camí empedrat fins a l’altiplà de Roca Colom.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 44,8. (59,7) Cim de la Mola. 1.103 metres, on trobem el santuari de Sant Llorenç de Munt. Indret on finalitza el camí del Monjos, o sigui el P.R. C-31. A partir d’aquest moment caldrà seguir les marques de S.L. (verdes i blanques). Davallem del curiós cim de la Mola (amb forma de pastís gegant) seguint la senda ben traçada i evident vers al N.O. que descriu una gran “Z” per davallar per un grau situat entre les coves de de l’alzina i la de la sargantana. Caminem sota una cingle fins al proper collet situat al nord del cim.

Km. 45,8. (60,7) Coll del Morral del Drac. 957 metres. Davallen corriols a banda i banda, nosaltres seguim per la senda que discorre per la zona alta de la carena en direcció N.O. i després nord, guanyant de nou alçada de manera molt suau. Camí molt ample i evident. Estaques amb marques de S.L. (verdes i blanques). Caminant pel mig del bosc passem a tocar del Turó d’en Griera i el Turó del Boc, ambdós a ma dreta.

Km. 47,1. (62,0) Pla dels Ginebrons. Surt cap a la nostra dreta un corriol cap els Òbits, el qual ignorem per seguir cap al nord fent un tram de pujada. Indicadors de S.L.

Km. 47,5. (62,4) Collet dels Tres Termes, on acabem aquesta fase de pujada. Creuem un corriol de manera transversal i seguim per dalt de la carena i pel mig del bosc en direcció nord.

Km. 48,5. (63,4) Passem pel costat del Roure del Palau, arbre monumental. Seguim per l’ample senda en mig del bosc en direcció nord.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 49,2. (64,1) Coll d’Eres, 942 metres, on hi ha un monument al poeta Joan Maragall. Davant tenim l’arrodonit Montcau el qual no caldrà assolir, ja que davallem per l’ample camí que segueix vers a la nostra esquerra en direcció oest i després N.O. Amplíssim camí sense pèrdua possible, bastant planer però que mica en mica perd desnivell.

Km. 50,4.  (65,3) Coll d’Estella. 912 metres. Neix a ma dreta un corriol indicat que resulta ser una de les altres pujades al Montcau, continuem per l’ample pista vers al O, tendència S.O.

Km. 50,8. (65,7) Coll de les d’Estenalles, on trobem una caseta d’informació del Parc. Creuem la carretera i coincidim de nou amb les marques del G.R. (vermelles i blanques), en concret del G.R. 5 que puja per unes escales per agafar un corriol que ens continua duent vers a ponent.

Km. 51,4. (66,3) Després d’un curt tram de pujada anem a parar a un corriol transversal i horitzontal que seguirem vers a la nostra esquerra. Marques de G.R. Estem a la Serra de la Mata.

Km. 51,6. (66,5) Anem a parar a una pista a l’alçada d’un revolt molt a prop de la Casa de la Mata i l’església de Sant Jaume. Malgrat que cal seguir la pista de la nostra dreta en direcció S.O., val la pena desviar-se uns quants metres vers al S.E. i visitar el Mas de la Mata on hi ha l’oficina del Parc de Sant Llorenç i Serra de l’Obac.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 51,9. (66,8) Replà situat davant del gran Mas de la Mata, tornem desfent les nostres passes fins a la darrera cruïlla.

Km. 52,2. (67,1) Essent de nou al traçat estricte del G.R., continuem la pista vers al S.O.

Km. 52,3. (67,2) passem pel poc marcat Coll del Vent, ja em donat l’esquena a l’església de Sant Jaume que es localitza dalt del turonet que em flanquejat per la seva dreta. Seguim l’ample camí sense pèrdua possible, en conjunt bastant planer. Bifurcació secundària a la nostra dreta que ignorem.

Km. 52,5. (67,4) Travessem una pista por marcada. Seguim pel camí principal per dalt de la carena en direcció S.O.

Km. 52,8. (67,7) Coll de la Geganta. El camí canvia gradualment de direcció i es re orienta vers al O.N.O.. A poc més d’un centenar de metres creuem de nou un camí transversal, continuant de manera evident per l’ample camí de la carena.

Km. 53,5. (68,4) Carena de la Castanyera. Bifurcació. Deixem un camí que surt a la nostra dreta per seguir el camí que davalla vers a la nostra esquerra. Marques de G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 54,3. (69,2) Coll de Boix. Es el moment d’abandonar el G.R. i prendre el camí indicat amb estaques amb inscripcions de “Mura”. El corriol surt del mateix coll, on hi ha una trifurcació de camins. La senda estreta, pel mig d’una tram boscós, re orienta les nostres passes vers al N.N.O.

Km. 54,5. (69,4) Anem a parar a una nova pista  a l’alçada d’un revolt, la qual seguirem vers a la nostra dreta en direcció nord.

Km. 54,6. (69,5) Un corriol neix a banda esquerra de la pista. Estaca indicadora,. Abandonem la pista i seguim per aquest nou corriol en direcció nord. Ve un llarg tram de senda ben marcada i sense bifurcacions problemàtiques que combina trams de bosc amb trams d’aresta – llom força amples i amb bones vistes panoràmiques. Sempre caminarem vers al nord per dalt de la carena, passant pel Pla de Serrallonga, el Turó dels Ducs i el Pla de l’Estrepar.

Km. 56,9. (71,8) Collet del Reixac. Bifurcació en mig del bosc. El corriol descendent de la nostra esquerra, que obviem, duu a les coves de Mura. Nosaltres continuem també recte vers al nord, perdent alçada de manera gradual. Estaca indicadora a la cruïlla.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 57,6. (72,5) A mitja baixada passem per la Font del Cargol, de surgència temporal.

Km. 58,8. (73,7) Anem a parar a una pista ample que continuarem en sentit descendent vers a la nostra dreta.

Km. 58,9. (73,8) Cruïlla de pistes. Seguim per la central que davalla de manera pronunciada vers al proper poble de Mura, que ja fa estona que es ben visible. Atenció, l’estaca indicadora no està del tot ben col·locada i dona peu a ficar-nos per un corriol a la nostra dreta que duu a una mena de torrentera sense sortida.

Km. 59,0. (73,9) Creuem la riera de Mura i ja entrem a la zona urbana de la població de Mura, seguim per la carretera vers a la nostra esquerra per agafar el sistema de carrerons, entrant pel corral de l’Era, que ens permetrà creuar el poble passant per la plaça central on hi ha l’ajuntament. Sortirem del poble per un carrer que puja en diagonal amb forta pendent i que rep el nom de carrer de la Muntanya.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 59,7. (74,6) Creu del Terme, part alta de la població, on coincidim de nou amb la carretera BV-1223. Seguim l’asfalt vers a la nostra dreta en direcció nord. Suau i constant pujada. Passem pel costat del cementiri, indret on la carretera descriu un marcat revolt.

Km. 60,1. (75,0) Bifurcació. Una pista pavimentada surt en diagonal ascendent vers a la nostra esquerra en direcció nord. Cartell indicador. Deixem la carretera i pugem per aquest nou vial.

Km. 60,6. (75,5) Collet de Sant Martí. Cruïlla de pistes. Cartell indicador. Malgrat el que ens indica l’esmentat cartell, cal deixar de banda la pista de la nostra esquerra i seguir per la que davalla en diagonal vers al N.E. Ja em canviat de vall.

Km. 61,2. (76,1) Passem pel costat d’una cabana de pedres rodona. Seguim l’evident pista que va perdent alçada seguint el curs natural de la vall. Llarg tram sense bifurcacions.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 63,2. (77,1) Bifurcació. Ignorem el brancal de la nostra esquerra i als pocs metres creuem la riera del Torrent d’en Ramonet, per situar-nos en el vessant dretà de les aigües. Continuem davallant i seguint el curs natural de la vall en direcció nord.

Km. 63,3. (77,2) Bifurcació que surt vers a la nostra dreta i que ignorem. La pista guanya alçada descrivint un marcat revolt en forma de “S”

Km. 64,2. (79,1) Nova bifurcació. Ignorem el brancal ascendent de la nostra dreta i seguim el curs de la vall, ara a mitja alçada. La pista de seguida fa un revolt i es re orienta vers al nord i després de nou vers a l’oest, tendència N.O.

Km. 65,2. (80,1) Bifurcació. Abandonem definitivament la vall i pugem per la pista de la nostra dreta en direcció nord. Pujada constant i un pel feixuga.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 66,3. (81,2) Mas de la Vila. Enorme mas dalt un altiplà. Unió de pistes. Seguim el brancal de la nostra dreta en direcció N.E. Trobem de nou un cartell indicador. Passem per davant del mas que restarà a l’esquerra de les nostres passes.

Km. 66,8. (81,7) Bifurcació. Ignorem el brancal que surt en diagonal a la nostra esquerra, donant-li l’esquena i seguint tot recte vers a l’est, tendència N.E.

Km. 67,6. (82,5) Cantagalls. Arribem a una mena de collet on traspassem la carena. Talamanca ja es ben visible. Nus de pistes. Seguim el brancal descendent de la nostra esquerra en direcció nord. Cartell indicador. Dibuixem un marcat revolt i re orientem les nostres passes vers a l’oest i després cap al N.O.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 68,7. (83,6) Traspassem la riera del Torrent d’en Güell. La pista, evident i única, descriu un marcat revolt i es re orienta vers a l’est, guanyant alçada de manera molt suau però bastant constant.

Km. 70,1. (85,0) Can Valls, mas que deixem a la nostra dreta. Al poc entrem a la zona asfaltada que representa el límit de la zona urbana del poble de Talamanca. Seguim per vials ascendents per la anomenada urbanització de la Quintana.

Km. 70,9. (85,8) Creuem la carretera BV-1221 i estem en la plaça principal del poble de Talamanca, on trobem diversos establiments i una font. Seguim pels carrerons del cas antic, passant per davant de l’església de Santa Maria de Talamanca.

Km. 71,6. (86,5) Castell de Talamanca. Punt final del 2n trams dels senders del 1714.

PODEU DESCARREGAR-VOS EL TRACK DE L’ITINERARI AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/born-talamanca-41136443

Autor: PAKO CRESTAS

FOTO PAKO CRESTAS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: