LA SITJA DEL LLOP I ALTRES PEDRES INSCULTURES DE L’ÀREA DEL MONTSENY

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

La Sitja de Llop es un bloc de gres de grans dimensions (1’85 * 1’30 * 0’40), que forma part d’una cabana de pastors i que presenta uns gravats visibles per totes dues cares. Va ser descoberta i estudiada per en R. Vilardell i en J. Castells a l’any 1976. Es localitza a 1.300 metres d’alçada, al cor del Pla de la Calma. En els gravats megalítics hi trobem cercles concèntrics de fins a 20 a 30 centímetres i incisions en forma d’u de reduïdes dimensions. Aquestes inscripcions es presenten de manera irregular a la cara de la pedra i es desconeix si te unes altres als laterals, ja que estan ocults sota les restants pedres del mur de la cabana. La morfologia i característiques de les decoracions les situen dins del període d’art esquemàtic que es va desenvolupar des de finals del III mil·lenni aC i durant la primera meitat del II mil·lenni aC. Com a paral·lelismes dins de Catalunya trobem l’estela de Puig Castellar, l’estela de Passamant i l’estela de sepulcre megalític de Llanera (Solsonès).

FOTO PAKO CRESTAS

Altres pedres inscultures situades a prop de l’àrea del Montseny, seria la Pedra del Gili, situada entre els pobles de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons (Guilleries) i el conjunt rupestre de Savassona, a Tavèrnoles, a la Plana de Vic.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s