TURÓ DE SANT ELIES – PUJADA PER LES ARTIGUES DE CAN TERRER.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Aquesta es una excursió fàcil, tranquil·la, d’aquelles que no tens cap possibilitat d’errar el camí. Tota ella transcorre per pistes de terra, fresades, aptes per cotxes tot terreny o quatre camins.

El vessant est del Turó de Sant Elies resulta ser un de les cares exteriors de la muntanya, penjada sobre la poblada plana del Vallès. Durant l’aproximació al lloc on deixarem el cotxe passem per unes de les urbanitzacions més fantasmals i horribles de la serralada, son els anomenats “Refugis del Montseny”, un conjunt de cases aïllades que aquí i allà trencant l’harmonia i l’espessor del bosc mediterrani, amb una manca de gust dignes d’urbanisme de finals de la dictadura franquista.

FOTO PAKO CRESTAS

Més amunt, quan ja anem caminant, ens trobem la grata sorpresa de creuar un bosc de castanyers joves i sans, un crit d’esperança davant de la greu malaltia que aquests darrers anys han afectat als boscos de castanys del Montseny. Ja arribant al cim, les ziga zagues del camí en un indret de vegetació verda i oberta, ens porta un retall de paisatge irlandès, d’aquelles colines on les boires semblen que restin enganxades des del principis dels temps, i on el verd vegetal radia de color els pocs dies que es acariciat pels rajos d’un Sol estrany.

Dalt del cim, coronada de flors blanques a la primavera, els prats que sustenten l’ermita. Un racó de silenci, oblit i serenor. Estem fregant l’aire pur dels mil metres, tan sols caldrà pujar al veritable cim, un centenar de metres a l’est i situar-nos sota la torre de guaita, l’alçada que sustenta als nostres peus serà cap i cua: 1.001.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: punt culminant de les pistes d’asfalt de l’urbanització dels REFUGIS DEL MONTSENY, molt a prop de l’indret anomenat “LA RAJOLERIA”. Altitud 680 metres.

Punt d’arribada: Cim del TURÓ DE SANT ELIES, 1.001 metres.

Punts de referència: * TRES TERMES * LES ARTIGUES DE CAN TERRER * ERMITA DE SANT ELIES * TURÓ DE SANT ELIES

FOTO PAKO CRESTAS

Desnivell: 321 metres.    

Horari: 50 minuts a 1 hora.

Itinerari: Deixarem el cotxe al creuament de camins situat per sota dels TRES TERMES. Pujarem amb el cotxe per la pista asfaltada amb estat mediocre, fins a torbar-nos amb aquest creuament. Veurem una pista de terra que puja. Deixarem el cotxe en les proximitats i prendrem aquesta pista de terra, inici del trajecte a peu. Durant la pujada en cotxe per l’urbanització seguirem els rètols vermells amb els indicatius de “Sant Elies”

FOTO PAKO CRESTAS

La pista no te pèrdua, es evident i força clara. A banda i banda deixem camins abandonats. Als 20 minuts la pista dibuixa un gran revolt i canvia de sentit. Fem una forta pujada (la pujada més accentuada de tota l’excursió), creuem boscos de castanys joves, i poc després ens trobem amb una segona bifurcació. (0:25 h), el camí a seguir està ben clar i indicat, cal seguir la pista ascendent vers al nord. Aviat pugem una zona de revolts on el bosc ha deixat pas a un espai obert, es la conegudes con LES ARTIGUES DE CAN TERRER (Can Terrer es la Masia en runes que divisem a la vall situada al NE. – façana mig blanca mig marró i branques d’arbres que surten en mig de les parets que encara resisteixen l’enrunament). Passat els revolts encara deixem de banda una bifurcació descendent a la nostre dreta i una zona d’aparcament indicada a la nostre esquerra. Cadena. Seguint la pista uns 200 metres ja hi serem a la ERMITA DE SANT ELIES, 990 m. El cim estricte està un centenar de metres més al sud. Terreny de bosc obert. Torre de guaita al punt culminant. (0,55 h). TURÓ DE SANT ELIES, 1.001 m.

FOTO PAKO CRESTAS

Descens:  Pel mateix itinerari. Contar uns 40 minuts.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Resseguir itinerari 16 del mapa parcial

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s