TURÓ DE MONTFORT DES DE CAN TORRENT.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Passejada pels misteriosos boscos que envolten les carenes que separen Arbúcies de Riells. El Turó de Montfort era una torre de guaita secundaria del gran castell de Montsoriu. Terra de llegendes, avui en dia està ferida per la munió de pistes forestals. Malgrat això resulta ser un lloc bastant poc freqüentat.

Malauradament al mala gestió de l’aprofitament del bosc, ha fet que el darrer tram al cim sigui difícilment transitable per la gran quantitat de branques tallades i seques i l’abundant fullam mort i ressec. Tot un polvorí que incentivarà el foc en cas d’incendi. Potser la gestió del parc hauria de ser força més rigorosa amb aquestes pràctiques incontrolades, perilloses i potencialment anti ecològiques, enlloc de vetllar per fer complir un mon de prohibicions, algunes de les qual ratllen l’absurditat.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: CAN TORRENT, 500 metres

Punt d’arribada:  TURÓ DE MONTFROT O DE MIGDIA, 742 metres.

Desnivell:     242 metres  

Horari: 1 hora per pujar i uns 50 minuts per baixar.

Punts de referència: * CAN TORRENT * COLLET DE CAN RONUALDO * TURÓ DE MONTFORT

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: Deixarem el cotxe just a bifurcació que hi ha a la pista que dona accés a CAN TORRENT, un centenar de metres abans d’arribar al mas. La bifurcació es ascendent i surt cap a la dreta. La pista (que en veritat es encara transitable per vehicles), va traçant diferents ziga zagues i a cada revolt neix unes altres pistes satèl·lit pitjors traçades, que no haurem d’agafar, o sigui, sempre anirem per la pista principal.  La pista principal la deixarem a l’alçada d’un creuament amb un indicador que diu “Can Ronualdo”, (0:30 h), nosaltres prendrem el camí que surt en direcció ascendent, (esquerra), als cinc minuts (0,35 h) traspassem un coll, COLLET DE CAN RONUALDO, 665 m, i al costat trobem un creuament amb 4 camins. Cal prendre el camí que surt vers a la esquerra (E.-N.E.) i que comença a vorejar el cap del turó de Monfort, el primer tram de la pista de circumval·lació creua un bosc de castanyers i fins i tot te tendència descendent, arriba  a una mena de coll, des d’on surt una altre branca de la pista, aquesta vegada en sentit ascendent. De fet li dona tota la volta en cercle i la pista mort en mig del bosc brut, ple d’arbres tallats, estant el cim molt proper. Pugem els darrers metres pel caos de branques trencades i fullaraca seca. Tram incòmoda però breu. Al cim trobem les restes de la torre de guaita. TURÓ DE MONTFORT, 742 metres.  (1,00 h)

FOTO PAKO CRESTAS

Per baixar tornem al final de la pista i d’aquí, en direcció E.N.E., tornem al collet situat al marge est del cim. En lloc de tornar pel camí per on en vingut, seguim la pista en sentit contrari, aviat es transforma en un camí que davalla fent unes ziga-zagues. En una primera bifurcació evitem el camí que surt cap a la esquerra per continuar perdent desnivell, i en una segona bifurcació si que prenem la pista que surt cap a la nostre dreta (direcció O), per retornar a la pista principal per la qual haurem fet el camí de pujada. Des d’aquí, desfent les nostres passes, arribem a la vora de CAN TORRENT, (1:50 h).

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Resseguir it.47 del mapa parcial

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s