MONTSENY – VOLTA AL PANTÀ DE SANTA FE

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:                   La Vall de Santa Fe es una de les estampes de postal més emblemàtiques de tot el país català. Veritable icona del Montseny, aquesta vall, amb retalls de país nòrdic, es tot un regal de la natura per gaudiment de l’home. El llac es artificial, però ha estat, val a dir-ho, un gran encert, a la vegada que l’hostal, en forma de castell, li escau com anell al dit.

Anem quan anem, Santa Fe es agraïda, fins i tot en els dies grisos d’hivern te una melancolia dolça, enganxifosa, especial. A la tardor es tal la magnificència del paisatge, que tots els elogis es queden reduïts a simples paraules. A la primavera el verd es tan intens, que sembla provocar l’enteniment de l’home. A l’hivern els flocs de neu cauen, poc a poc, com enormes plomes d’oca, apagant tot el mon sota un vel blanc virginal. Desapareixen els relleus, s’imposa el silenci, i la caiguda dolça, constant, pregona, intemporal.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida:              HOSTAL I ERMITA DE SANTA FE, 1.130 m.

Punt d’arribada:             el mateix

Desnivell:                        El llac es situa a 1.070 metres, o sigui, 60 de baixada i altres 60 de pujada.

Horari:                  1 hora, tot anant amb calma.

Itinerari:                El camí surt de la zona d’aparcament situada davant de l’hostal – restaurant de Sant Fe, i te una indicació al principi. De fet es una pista que està barrada per una cadena. Emprenem les nostre passes en direcció est, passem per un tram de bosc amb blocs de granits situats sota gran arbres, i continuem sempre cap a l’est comencem un lleu descens.

FOTO PAKO CRESTAS

Ja a les proximitats del llac, el camí, que continua sent ample com una pista, davalla amb una marcada ziga zaga, fins assolir la vorera de les aigües. Continuem vers al S.E. per un plàcid camí, fins arribar a la resclosa de l’ESTANY DE SANTA FE. 1070 metres (0,25 h). Resseguir caminat per sobre la presa fins a ser-hi a l’altra vorera. Regressem ara pel vessant contrari de les aigües, en direcció N.O., i passant per davant de l’abandonada FABRIQUETA, (situada a la zona de captació de l’embassament), continuem el camí situat al vessant dret de les aigües, caminant pel costat de la RIERA DE SANTA FE, passant per paratges de gran bellesa paisatgística i alguna que altre resclosa diminuta. El camí passa per sobre d’una gran canonada de aportació d’aigua, que avui en dia està abandonada i te trams trencats. Aviat ens trobarem a la proximitat de CAN LEONART, masia molt propera a SANTA FE, 1.130 metres. Tornant així al punt de partida. (1,00 h)

FOTO PAKO CRESTAS

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

POTS COMPRAR EL MAPA DEL MONTSENY DE PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/MAPA003 .

POTS COMPRAR EL MOCADOR DE COLL DEL MONTSENY DE LA COL.LECCIÓ PAKO CRESTAS AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://pakocrestas-shopping.com/epages/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/8564ac47-21a5-4fea-9e0b-4ccd50d8ebb6/Products/BUFF001

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s