Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

CAP DE GESPEGUERA DES DE MONT-NOU

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/
FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:  aquest itinerari ens farà descobrir un dels vessants més tranquils i desconeguts de la zona de Pedró dels Quatre Batlles. La descripció i la excursió la finalitzem al Cap de Gespeguera, però des del mateix al cim més alt de la Serra tant sols cap continuar per l’ample, fàcil i evident llom, cap a llevant.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 2 hores 15 minuts.

Desnivell: 616 metres de pujada i 49 metres de baixada

Llargària: 5 quilòmetres 200 metres              

Dificultat: Mitja

Punts d’aigua:  Hi ha dos fonts, la de la Margarida i la dels Orris, al Planell de la Font dels Orris.

Punts de referència: * Cap de la Mata * Font Margarida * Planell de la Bistorta * Cabana dels Fangassos * Planell de la Font dels Orris * les Sarroneres * Planell de Coma Condesa * Coma * Serra de les Pedrusques * Cap de Gespeguera.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida: El millor es agafar la carretera de Sant Llorenç de Morunys en direcció Cambrils, passant pel Coll de Jou o de la Comarca i al traspassat el riu Odèn trobem un trencall asfaltat a la nostra dreta que duu a Montnou. Pujant per la pista asfaltada arribarem per paviment al cap de la Mata. Aquest punt també es accessible per pista des del mateix Coll de Jou, fent menys trajecte però per pista de terra no apropiada per vehicles convencionals.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: Km. 0,0. Cap de la Mata. Deixem el vial asfaltat i prenem la pista en direcció nord. Just al principi deixem  a la nostra dreta un brancal secundari

Km. 0,22 – Font Margarida. Seguim per l’ample pista vers al nord. Suau i constant pujada que s’alterna amb trams completament horitzontals.

Km. 1,4 – Planell de la Bistorta. Plans horitzontals en mig del bosc. Seguim per l’evident pista vers al nord.

Km. 1,7 – Cabana dels Fangassos. 1.817 metres. Refugi de pastors lliure, 2 places. Continuem guanyant alçada de manera suau per la pista

Km. 2,8 – Després d’una ziga zaga arribem al Planell de la Font dels Orris on trobem la font homònima. La pista, que havia passat a ser-hi un camí, desapareix. Cal continuar per una mena de coma oberta a la dreta del llit sec d’una torrentera seca. Fites. Rastres de camí. Pugem per terreny ja obert i pendent mig herboses mig pedregoses cap a l’aresta n direcció N.O. Aquest tram es conegut com les Sarroneres.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 4,0. Anem a parar a l’aresta. Seguim un corriol en direcció nord creuant l’anomenat Planell de Coma Condesa, traspassat el qual creuem la suavíssima fondalada de la Coma Condesa i pugem a ple vessant d’herba i pedra petita cap a l’aresta.

Km. 4,7 – Serra de les Pedrusques. Seguim el cordal vers a la nostra esquerra en direcció O.S.O.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 5,2. – Cap de Gespeguera. 2.333 metres. Gran fita i bones vistes panoràmiques sobre la zona de la muntanya d’Alinyà.

Retorn: Pel mateix camí en sentit contrari

DESCARGAR TRACK EN EL SIGUIENTE ENLACE https://www.wikiloc.com/snowshoeing-trails/gespegera-des-de-montnou-11512958

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: