
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/


SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/
SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

Quan fem la travessia del Pirisud Inèdit, ja siguin en la versió de 5 dies com a la versió de 3 dies de la variant Oriental, anem a parar al poble de Llessui amb la possibilitat de pujar el Tossal dels Altars, de 2.456 m, el que es el cim mès proper al que va ser el punt culminant de les pistes d’esquí alpí de Llessui.
Les pistes es van inaugurar al 1966 sota el impuls de Alfons Segalas, membre del Centre Excursionista de Catalunya.

En un principi la població de la Vall no va entendre el que representaria per ells la inauguració de les pistes d’esquí, però al poc temps van començar a adaptar-se per donar lloc al nou turisme i a la nova dinàmica econòmica, amb obertures de hotelets, cases rurals i noves botigues.
L’estació però no va tenir massa èxit. El temps acostuma a ser bastant inclement a la zona de la Vall d’Àssua al hivern, amb importants vents a alçada que sovint s’enduia la neu o la deixava ben glaçada i poc apte per l’esquí.

No obstant les pistes tenien unes dimensions considerables per l’època, amb un cota mínima de 1.445 m i una màxima de 2.430 m. Avui en dia encara podria ser considerada una zona esquiable que bastant envergadura atesa les dimensions de les pistes d’esquí als Pirineus. A mès durant els darrers anys van oferir un forfait conjunt amb Super Espot (avui en dia denominada Espot esquí).
Al final van tancar portes a l’any 1987, per problemes de finançament i econòmics, a mès en una època en que encara no era comú l`ús de neu artificial per suplir les mancances de les precipitacions naturals.

Malauradament des de llavors els ferros abandonats i rovellats de les instal·lacions així com les runes de les construccions, estan en un gradual increment estat de degradació. Personalment no estic en contra de les pistes d’esquí alpí i les inèrcies de riquesa que generen per les zones de muntanya, però el que si que està clar que, al igual que es fa amb les mines o canteres externes, d’alguna manera s’hauria d’obligar als promotors a salvaguardar l’impacte visual i ecològic una vegada les instal·lacions deixin de ser productives i estar en funcionament.


Mès informació del TREKKING PIRISUD INÈDIT al següent enllaç: https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/pirisud-in%C3%A8dit/
Informació i reserves a infocataloniatrekking@gmail.com – whatsapp +34 615626813
