PIC DE NOUFONTS DES DEL SANTUARI DE NÚRIA PER L’ARESTA DE CAP DE PORC.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:L’aresta de Cap de Porc és un gran contrafort que es desprèn del Pic de Noufonts, des del mateix cim, fins a les portes del Santuari, separant la Coma de Noufonts de la Coma d’Eina.

Tot seguit descriurem l’itinerari integral, o sigui, pujant el mateix contrafort de Cap de Porc per continuar carenejant fins al punt més alt. Potser no sigui l’alternativa més utilitzada, ja que surt més a compte emprendre la carena a la Collada Fonda, però d’aquesta manera deixem per recórrer la part inicial del cordal.

Temps:2 hores i 30 minuts

Desnivell: 878 metres de pujada i 7 metres de baixada.

Llargària:4 Quilòmetres 150 metres.

Dificultat:Excursió de mitjana dificultat, tècnicament parlant fàcil.

Punts d’aigua:Anem a prop del torrent de la Coma de Noufonts fins al moment que abandonem les proximitats de les aigües (pont de l’Escuder) i iniciem el flanqueig vers a l’aresta.

Punts de referència:* Santuari de Núria * bosc de la Verge * Pont de l’Escuder * Cap de Porc * Collada Fonda * La Feixa * la Planxa del Noufonts * Pic de Noufonts

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida:Santuari de Núria, 1.967 metres.

Itinerari: Sortint del Santuari de Núria cal enfilar la vall que s’obre cap a llevant, a la bada dreta del riu, passant per un tros de bosc de la Verge que resulta comú amb les pistes d’esquí. Així dons trobem un camí ample i ben marcat que podrem evitar en part, quan no hi hagi neu, per la drecera que discorre una mica per sota (marques G.R.) Si hi ha neu, malgrat el perill que representa transitar per les pistes d’esquí alpí, es preferible d’utilitzar la pista ample ja que la drecera del G.R. resulta perdedora i un xic arriscada al dibuixar-se sobre el riu. Totes maneres cal ser prudents i anar sempre ben arrambats al marge esquerra de la pista.

Al poc les pistes deixen de banda la Coma i un camí de muntanya s’enfila per suaus pendents, vora el riu, en direcció est. Aviat trobem el Pont de l’Escuder, on cal passar a l’altra banda del torrent (0,30 h) En aquest punt abandonem la senda que puja vers a les comes de Noufonts i Noucreus i travessem un altre torrent, situat a la nostra esquerra, que son les aigües provinents de la Coma de Noufonts, aquesta vegada sense l’auxili d’un pont. Re emprenem la pujada vers al vessant est del Cap de Porc, amb un camí desdibuixat, de fort pendent, que travessa trams herbats molt poblats de rododendres. Assolirem la carena al punt més elevat del Cap de Porc, 2.294 metres, (1,00 h).

Cal resseguir l’aresta cap al nord. En un principi és bastant planera, gairebé no guanya desnivell i presenta petites ondulacions amb les respectives cotes i collets. Tot seguit arribem a la depressió més significativa del cordal que es la Collada Fonda. 2.330 metres (1,30 h).

Ara la carena es redreça per guanyar alçada de forma suau i constant. La part inicial de la pujada encara te un petit replà conegut com La Feixa i després comença la pujada de manera decidida, indret conegut com la Planxa del Noufonts. En uns dels ressalts rocallosos trobem una creu solitària, que ens mostra que fins i tot aquests paranys poden ser terribles amb mal temps. Poc a poc guanyem metres fins arribar al punt culminant de l’aresta que es l’abans cim sud, cota 2.830 metres, a pocs metres del cim principal situat encara més cap al nord. Pic de Noufonts. 2.861 metres. (2,30 h)

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s