PIC DE LA FOSSA DEL GEGANT DES DE NÚRIA PEL COLL DE NOUCREUS.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:  Itinerari molt similar a la pujada del Pic de Noucreus per la mateixa coma. La pujada al Pic de la Fossa del Gegant, degut a l’excessiva proximitat, és un complement lògic de l’ascensió a les creus del Coll.

Temps:2 hores i 5 minuts.

Desnivell:802 metres de pujada i 1 de baixada

Llargària:4 quilòmetres 420 metres

Dificultat:Excursió de mitja dificultat. Tècnicament fàcil

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua:El mateix torrent que davalla de la Coma de Noucreus i que travessem pel pont de l’Escuder.

Punts de referència:* Santuari de Núria * bosc de la Verge * Pont de l’Escuder * Reconca de Mulleres * Coll de Noucreus * Pic de la Fossa del Gegant

Punt de partida:Santuari de Núria, 1.967 metres.

Itinerari: Sortint del Santuari de Núria cal enfilar la vall que s’obre cap a llevant, a la bada dreta del riu, passant per un tros de bosc de la Verge que resulta comú amb les pistes d’esquí. Així dons trobem un camí ample i ben marcat que podrem evitar en part, quan no hi hagi neu, per la drecera que discorre una mica per sota (marques G.R.) Si hi ha neu, malgrat el perill que representa transitar per les pistes d’esquí alpí, es preferible d’utilitzar la pista ample ja que la drecera del G.R. resulta perdedora i un xic arriscada al dibuixar-se sobre el riu. Totes maneres cal ser prudents i anar sempre ben arrambats al marge esquerra de la pista.

FOTO PAKO CRESTAS

Al poc les pistes deixen de banda la Coma i un camí de muntanya s’enfila per suaus pendents, vora el riu, en direcció est. Aviat trobem el Pont de l’Escuder, on cal passar a l’altra banda del torrent (0,30 h) En aquest punt les valls es bifurquen amb els camins respectius. Cap a l’est la Coma de Noucreus i cap al nord la Coma de Noufonts. Seguim el primer per pujada suau i constant.

A la part alta la vall forma una cubeta semblant a una petita coma secundària, molt característica a totes les comes altes de la Vall de Núria, i que en aquest cas rep el nom de la Reconca de Mulleres, 2.600 metres aproximadament (1,30 h). Com a teló de fons una inclinada pujada pedregosa. Es la tartera més antipàtica de la zona. Marques de G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Tenim dues alternatives d’ascensió: Primer una drecera que tira pel recte, camí més aviat utilitzat per la baixada i que representa una manera de pujar més ràpida però, tant mateix, més antipàtica degut a la inestabilitat del ferm. La segona alternativa es un camí marcat de dibuixa una llarga “Z” sota el Serrat de les Arques el qual, malgrat que dona més volta, resulta més còmode. Els dos camins tenen el seu punt d’unió a les rodalies del Coll de Noucreus, 2.790 m. (2,00 h). Marques de G.R.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s