FUENDESPALDA – ASCENSIÓ A LA PICOSSA

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO `PAKO CRESTAS

Introducció:La Picossa, com el seu nom indica, es un cim de forma punxeguda (només la part final), que resulta ser un excel·lent mirador del que seria el nervi central de la comarca, un conjunt de serres situades a ponent de l’embassament de la Pena i que formen unes muntanyes paral·leles al propis Ports de Beseit.

L’ascensió te dues parts ben diferenciades. La pujada al coll on no caldrà patir ja que seguim un G.R. ben marcat i una segona part, fàcil de seguir, ja per dalt de la serra, però sense taques de pintura.

Dalt del cim de la Picossa hi ha una casa petita de recent construcció que es l’aixopluc del vigilant que hi ha des de finals d’abril a l’octubre i que vetlla per a localitzar possible incendis.

Com a tema curiós en nom de “la Nevera” per la zona de prats situades a la part alta a mig camí del cim, que delata que l’indret, a l’hivern, es un paratge fred.

Temps: 3 hores 30 minuts per anar i tornar

FOTO `PAKO CRESTAS

Desnivell:401 metres de pujada i 36 metres de baixada per l’anada i el mateix a la inversa per la tornada.

Llargària:6 quilòmetres 240 metres per l’anada i l’equivalent per la tornada

Dificultat:Mitja – Alta tenint en compte la suma del trajecte d’anada i tornada.

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el trajecte.

Punts de referència:* Poble de Fuendespalda * coll 951 metres * La Nevera * Cim de la Picossa

Accés al punt de partida:Sortim del mateix poble de Fuendespalda, en concret del lateral del càmping situat a la carretera A-1414, al quilòmetre 13.

FOTO `PAKO CRESTAS

Itinerari: Km. 0,0 – Poble de Fuendespalda. Començarem a caminar per la senda situada a la dreta del càmping que fa cruïlla amb la carretera A-1414, al punt quilomètric 13. Cartell indicador. Agafem el camí amb marques de G.R. en direcció E.N.E.

Km. 0,6 – Bifurcació. Cartell indicador. Seguim recte vers al E.S.E. deixant de banda un camí que surt a l’esquerra. A partir d’aquest moment coincidim també amb les marques vermelles de la ruta eqüestre, a més del G.R.

Km. 1,0 – Creuem una pista tranversal a l’alçada d’un revolt. Cartell indicador. Marques de G.R. i vermelles.

FOTO `PAKO CRESTAS

Km. 1,2 – Creuament de pistes. Seguim pel corriol del mig en direcció S.E. deixant a la nostra dreta l’itinerari eqüestre. Seguim per les marques del G.R.

Km. 1,4 – Estem en una mena de riera seca. Bifurcació. Prenem el corriol que puja a la nostra esquerra però que de seguida dibuixa un revolt i torna a anar paral·lel a la torrentera seca pocs metres per sobre.

Km. 2,3 – Anem a parar a un coll 951 metres, on trobem un petit oratori. Important nus de pistes. Seguim vers a la nostra esquerra per una ample pista en direcció nord i que guanya alçada de manera suau però constant. A partir d’aquest punt abandonem el G.R. i ja no hi ha cap mena de marca.

FOTO `PAKO CRESTAS

Km. 2,9 – Bifurcació. Seguim la bifurcació de la dreta. Cartell de fusta enganxat a l’arbre. Al poc passem per uns prats essent la zona coneguda com La Nevera.

Km. 3,4 – Bifurcació. Seguim la pista de la nostra esquerra. Suau pujada. Runes d’un antic corral.

Km. 4,4 – Bassa situada al marge dret de la pista

Km. 4,6 – Bifurcació. Abandonem la pista principal i prenem un camí que s’endinsa al bosc per la nostra esquerra. Primer es tracta d’una mena de pista en desús que de seguida es converteix en un estret però marcat corriol que discorre pel vessant N.O. de la muntanya.

Km. 4,8 – Bifurcació. Seguim per la senda de la nostra dreta en direcció est. Cartell indicador de fusta. Be ara un bonic tram de flanqueig en mig del bosc.

Km. 5,5 – Anem a parar a l’aresta on trobem de nou l’ample pista que seguirem en direcció E. tendència N.E.

FOTO `PAKO CRESTAS

Km. 5,9 – Bifurcació. Agafem la pista de la nostra esquerra que fa una forta pujada.

Km. 6,3 – Cim de la Picossa, 1.079 metres, on trobem també la caseta de guaita. Molt bones vistes panoràmiques. Final de trajecte.

Retorn: Pel mateix itinerari en sentit invers.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ascension-a-la-picossa-20862006

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: