Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

MAZALEÓN – CAMÍ A CALACEITE

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Estem a l’extrem nord-occidental de la comarca. Aquest camí discorre en la seva totalitat per pistes de terra. Primer va vora el riu i desprès creuem zones de conreus, majoritàriament d’oliveres, amb alguna que altre casa solitària. Ja a les proximitats de Calaceite, quan divissem per primera vegada la localitat de destí, trobem dalt de l’altiplà l’ermita de Sant Josep de Marquillet, que sembla que vulgui vetllar per la bona conclusió del nostre periple.

Temps: 5 hores per l’anada i la tornada.

Desnivell:171 metres de pujada i 23 metres de baixada per l’anada i el mateix a la inversa per la tornada.

Llargària:9 quilòmetres 220 metres per l’anada i el mateix per la tornada en sentit invers.

Dificultat:Alta, tenint en compte la llargària que representa anar i tornar (quasi 20 quilòmetres)

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el trajecte. Si que hi trobem als pobles de Mazaleón i Calaceite.

Punts de referència:* Poble de Mazaleón * riu de la Matarranya * Ermita de Sant Cristòbal * Vall de Batea * Paso Servelles * Vall de Calaceite * Ermita de Sant Josep de Marquillet * oratori de Nostra Senyora del Pilar * poble de Calaceite

Accés al punt de partida:Sortim del mateix poble de Mazaleón, en concret de la cruïlla de la carretera A-1412 i el carrer de Sant Cristòbal que es de baixada. Cartell a la cruïlla.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: Km. 0,0 – Poble de Mazaleón. Davallem des de la carretera A-1412 pel carrer de Sant Cristòbal en direcció N.O. per sortir de seguida del nucli de cases de la població.

Km. 0,3 – Cruïlla. Seguim per l’ample pista vers a la nostra dreta en direcció est. Anant a la vora del riu. Cartell indicador.

Km. 0,6 – Girem vers a la nostra esquerra i creuem el riu de la Matarranya amb l’auxili d’un gran pont transitable per vehicles. Cartell indicador.

Km. 0,8 – Una vegada a l’altre costat del riu seguim vers a la nostra dreta en direcció est al costat de les aigües, deixant de banda a l’esquerra l’ample vial que puja vers a la propera i encisadora Ermita de Sant Cristòbal.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,2 – Pista en perpendicular que neix a la ostra esquerra i que ignorem per seguir recte al costat del riu. Marques P.R.

Km. 1,8 – Pista en perpendicular que neix a la ostra esquerra i que ignorem per seguir recte al costat del riu. Marques P.R. Ara les nostres passes en duen direcció sud.

Km. 1,9 – Bifurcació. Seguim la pista de la nostra esquerra en direcció E.S.E. iniciem un tram de suau però constant pujada. Cartell indicador. Marques de P.R.

Km. 2,0 – Camí en desús que neix a la nostra esquerra i que ignorem per seguir pujant per la pista principal tot recte.

Km. 2,2 – Vall de Batea. Bifurcació. Seguim la pista de la nostra dreta en direcció sud. Marques de P.R. Voregem una antiga cantera de grava que resta per sobre nostre a l’esquerra.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,4 – Bifurcació. Seguim la pista de la nostra esquerra en direcció E.S.E. Aquest tram es conegut com el Paso Servelles. Aquí es divideixen els dos P.R., el TE-165 que es el que seguirem fins a Calaceite i el TE-164.

Km. 2,6 – Nova bifurcació. Cartell indicador. Seguim el brancal de la nostra dreta direcció sud. Marques de P.R.

Km. 2,9 – Obviem dos pistes que neixen vers a la dreta en forma de “V” estreta. Seguim per la principal que es la pista de més a l’esquerra. Marques P.R.

Km. 3,5 – Deixem a la nostra dreta un curt vial que es l’accés a una petita construcció que s’empara sota un gran arbre.

Km. 3,7Vall de Calaceite. Pista que neix en perpendicular a la nostra esquerra i que ignorem per seguir vers a l’est.

Km. 3,8 – Pista que neix en perpendicular a la nostra dreta i que ignorem per seguir vers a l’est.

Km. 3,9 – Nova pista que també ignorem, aquesta vegada surt vers a la nostra dreta. Seguim recte. Marques de P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 4,2 – Una pista se’ns incorpora per la dreta. Seguim recte vers a l’est. Tram de suau però constant pujada.

Km. 4,3 – Bifurcació. Ignorem la pista de la nostra esquerra. Seguim sempre cap a llevant. Marques P.R.

Km. 4,7 – Pista que se’ns incorpora per l’esquerra en diagonal. Seguim vers a l’est, ara ja en tendència a S.E. Suau pujada.

Km. 6,3 – Camí que se’ns incorpora per l’esquerra i que obviem.

Km. 7,0 – Ermita de Sant Josep de Marquillet. Més aviat es tracta d’un oratori. Estem dalt d’una serra molt planera. Aquí finalitza la suau i constant pujada. Bifurcació. Seguim l’ample pista de la nostra dreta en direcció S.S.E. El poble de Calaceite, encara lluny, es ben visible. Marques P.R.

Km. 7,2 – Pista que se’ns incorpora per la dreta en diagonal. Seguim recte cap al S.S.E.

? FOTO PAKO CRESTAS

Km. 7,4 – Nova unió de pista, se’ns uneix una procedent de la nostra dreta. Seguim recte vers al S.E. perdent desnivell de manera molt suau.

Km. 7,8 – pista que procedent de l’esquerra. Seguim recte per la pista principal.

Km. 8,1 – Nova unió de pistes, aquesta vegada se’ns incorpora un altre per l’esquerra. Seguim perdent alçada vers al sud.

Km. 8,2 – Pista en perpendicular a la dreta que ignorem.

Km. 8,5 – Unió de pistes on trobem una altre oratori de Nostra Senyora del Pilar i una bassa d’aigua. Ignorem pista a la dreta i pista a l’esquerra i seguim recte directe vers al poble ja proper

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 8,9 – Ja estem a les primeres cases del poble. Bifurcació. Pugem pel carrer de la dreta que es el carrer de San Roque.

Km. 9,2 – centre del poble de Calaceite. Final del trajecte.

Retorn: Pel mateix itinerari en sentit invers.

POTS DESCARREGARTE EL TRACK DE L’ITINERARI AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/camino-mazaleon-calaceite-20861813

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: