TORRE DE ARCAS – CAMÍ DEL MIRADOR DEL MONEGRELL

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Llarg recorregut que finalitza en un extraordinari mirador dins del territori ja de les muntanyes de Castelló. De fet més de la meitat final de l’itinerari discorre per una serra que justament es fronterera entre ambdues províncies, Terol i Castelló. L’excursió en si es bastant variada, a excepció de la part final on de ben segur se’ns farà pesada la llarga i ample pista.

Val a dir que les marques del P.R. estan bastant desdibuixades i a trams es perdedor si no anem amb una bona descripció o amb el track.

FOTO PAKO CRESTAS

Cal destacar el bonic pont medieval que trobem just al principi de l’excursió.

Temps: calcular unes 5 hores per anar i tornar.

Desnivell:240 metres de pujada i 65 metres de baixada per l’anada i l’equivalent a la inversa per la tornada.

Llargària:8 quilòmetres 520 metres per l’anada i l’equivalent per la tornada.

Dificultat:Mitja – Alta

? FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua: Hi ha una font al poble de la Torre de Arcas. Durant el trajecte no hi trobem cap font, caldrà dons dur tot el líquid necessari des de bon principi de la marxa.

Punts de referència:* poble de la Torre de Arcas* Barranc de la Torre de Arcas * Plans de Fontanella * Mas de Omella * Mas de Pau * Serra de Monegrell * refugi de Monegrell * Mirador de Monegrell.

Accés al punt de partida:Sortim del mateix poble de la Torre de Arcas. Cartell indicador just a l’entrada del petit poble que ens informa on comença el P.R.

Itinerari: Km. 0,0 – Entrada del poble de la Torre de Arcas, davallem pel carrer del “Barranco” en direcció N.O. Cartell indicador. Tram pavimentat.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,2 – Pont medieval per sobre del Barranc de la Torre de Arcas. Cartell indicador. Seguim ja per un corriol de terra ben marcat que discorre al costat de murs de pedra seca. Trams empedrats. El camí orienta les nostres passes vers a l’oest.

Km. 0,6 – Creuem una pista de manera transversal. La senda segueix tot recte vers a l’oest. Marques de P.R. esporàdiques i la majoria poc marcades.

Km. 1,2 – Anem a parar a una pista que seguirem vers a la nostra dreta, també en direcció oest.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,3 – Plans de Fontanella. Bifurcació. Seguim el brancal de la nostra esquerra. Marques de P.R. esporàdiques i la majoria poc marcades.

Km. 2,1 – Abandonem la pista i seguim per un corriol que neix a la nostra esquerra. Marques de P.R.

Km. 2,7 – Proximitats del Mas de Omella. Creuem una mena de carretera i seguim tot recte per un vial asfaltat en direcció oest. Cartell indicador.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,8 – Pista que se’ns incorpora en diagonal per la nostra esquerra i que ignorem per seguir recte pel vial asfaltat vers a l’oest.

Km. 3,0 – Trifurcació. Seguim recte pel vial principal, o sigui, el del mig. No trobarem marques de pintura fins més tard.

Km. 3,4 – Proximitats del Mas de Pau. Deixem el vial asfaltat que gira de manera radical vers a la dreta i seguim recte per una ample pista de terra vers a l’oest.

Km. 3,6 – Creuem una pista en desús de manera transversal. Seguim en una combinació de suau pujada i terreny planer, vers a ponent.

Km. 3,8 – Creu de fusta situada al marge esquerra de la pista.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 3,9 – Pista en desús que neix perpendicular a la nostra dreta i que ignorem.

Km. 4,2 – Bifurcació. Seguim la pista de la nostra esquerra. Marques de P.R.

Km. 4,4 – Tanca amb pas canadenc. A partir d’aquest punt s’inicia la llarga Serra de Monegrell, completament boscosa i que representa la frontera natural entre les províncies de Terol i Castelló.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 5,0 – Pista que se’ns incorpora per la nostra esquerra i que ignorem per seguir vers a l’oest. Trams de suaus pujades que s’alternen amb trams planers.

Km. 5,3 – Pista que neix en perpendicular a la nostra dreta i que obviem per seguir cap a l’oest, tendència N.O. Marques de P.R. molt esporàdiques.

Km. 5,9 – camí en desús a la nostra esquerra que ignorem. Seguim per l’ample i marcada pista sense pèrdua possible.

Km. 7,1 – Deixem un camí ascendent que surt a la nostra esquerra en diagonal. Seguim per l’ample pista que gradualment ha anat re orientant les nostres passes cap al nord.

Km. 7,8 – Trifurcació. Cartell indicador. Seguim tot recte per l’ample pista central vers al N.O. per la part alta de la carena. A partir d’aquest punt coincideixen les marques grogues i blanques del P.R. amb unes altres verdes i blanques.

FOTO PAKO CRESTAS

Km.8,2 – Passem pel refugi de Monegrell (particular). Al marge dret hi ha un dipòsit d’aigua com a precaució pels possible incendis. Bifurcació. Seguim el brancal ascendent de la nostra dreta.

Km. 8,5 – Mirador de Monegrell. 915 metres d’alçada. Torre de guaita. Molt bones vistes panoràmiques. Final del recorregut.

Retorn: Pel mateix itinerari en sentit invers.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/camino-torre-de-arcas-mirador-del-monegrell-20861622

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: